Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Servitør Gallo gjorde jobben

BRYNE (Dagbladet): Vanligvis er Pierre Gallo servitøren med lekre pasninger, men i går gjorde han hele jobben for Bryne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Bryne- Aalesund 2- 0 (1- 0).

Mål: 1- 0 Pierre Gallo (14), 2- 0 Gallo (72). Dommer: Brage Sandmoen, 4p.
Gult kort: Ville Väisäinen, Bryne.
Tilskuere: 2407.

To vakre mål og Bryne befester posisjonen som et av tippeligaens beste hjemmelag.

- Men i dag var det «jättetungt», puh, klager svensken. Det var varmt, lummert og svært høy luftfuktighet.

- Jeg klarte nesten ikke å puste utpå der. Det var utrolig tungt, den tyngste kampen jeg har spilt, sier Pierre Gallo.

Alle trodde at Bryne ville cruise inn en lett seier da Gallo ga laget ledelsen på et hjørnespark som gikk direkte i mål etter et kvarter. Aalesund var ikke med i kampen i hele tatt, de ble fullstendig overkjørt og hadde ikke noe å by på.

Målvegring

Så punkterte Bryne også, og Aalesund begynte å skape sjanser. Men ingen tør å score for Aalesund, det virker som om spillerne får panikk når de nærmer seg mål med ballen i beina.

- Da jeg spilte sjøl, var jeg glad i å avslutte. I dag virket det som om spillerne trodde at de måtte passe til medspiller foran mål, slik er det jo ikke. Av og til må du bare dryle til, sier Aalesund-trener Ivar Morten Normark.

Han klaget på feriekoloni-spill den første halvtimen, men mente at laget hans spilte bedre enn Bryne den siste timen. Men det hjelper ikke når ingen dryler til og plasserer ballen i mål.

- Det blir så oppjaget foran mål. Kanskje har det noe med sjøltillit å gjøre. For i dag spilte vi jo bra og var sjefer på banen i en time, men vi må score, sier Aalesund-spiss Tor Hogne Aarøy.

God Soma

Bryne fikk det forløsende andremålet akkurat mens Aalesund presset og var nære på utlikning. Pierre Gallo fikk ballen på 16-meteren og det harde skuddet gikk rett i nettmaskene.

- Da døde kampen, det var skjønt å få det målet, sier Pierre Gallo.

Ragnvald Soma var banens beste spiller, han dominerte på midtbanen og hadde en sikker pasningsfot. Soma gir alt for laget, men vet ennå ikke hvor mange kamper til han får for Bryne. Soma har tilbud fra Viking, men på tribunen i går satt også agenter for tyske klubber.

Bryne vil ha mest mulig penger for Soma, som sjøl også kan tenke seg å flytte lenger enn til Stavanger. Først skal han ha med seg nabooppgjøret mot Viking neste helg - i rødhvit drakt.

VARM TOMÅLSCORER: - Jeg klarte nesten ikke å puste utpå der, sier tomålscorer Pierre Gallo. Kanskje ikke så rart, siden Kenneth Giske (med ryggen til), Ragnvald Soma og Dejan Pavlovic nesten sloss om å få klemme ham.