Eliteserien 2017:

Servitør-kongen reddet Brann

Servitør-spesialisten Fredrik Haugen var arkitekten bak begge målene, da Brann slo Lillestrøm i en sjansefattig kamp i Bergen.

Bergen  20171105.
Fredrik Haugen i kamp med Charles Chinedu Ezeh i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm på Brann Stadion. Amin Nouri t.h. og Erik Brenden t.v.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20171105. Fredrik Haugen i kamp med Charles Chinedu Ezeh i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Lillestrøm på Brann Stadion. Amin Nouri t.h. og Erik Brenden t.v. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brann-Lillestrøm 2-0

Det betyr at Brann fremdeles har god los på en plass blant de fire beste i år. Det blir et jevnt race i de to siste kampene mellom Brann, Sarpsborg 08 og Strømsgodset om tredje, - og fjerdeplassen.

Få sjanser
Kampen mot Lillestrøm søndag kveld går ikke inn i historiebøkene som en av de mest velspilte og underholdende på Brann stadion. I første omgang skjedde det lite. Mange dueller, lange pasninger og et Brann-lag som trillet ball og hadde et spillermessig overtak.

Haugen serverte igjen
Men kampen fikk en god start for hjemmelaget. Etter en svak klarering fra Frode Kippe, havnet ballen etter hvert ute hos Branns Fredrik Haugen. Han la et nydelig innlegg med innsiden inn til Deyver Vega, som fikk stå helt alene på femmeter-streken. Han plasserte ballen enkelt i mål.

Dette var Haugens niende målgivende pasning i år, og han topper dermed "servitør-statistikken".

Lillestrøm skapte èn sjanse i løpet av de første 45 minuttene. Men Erik Brenden greide ikke å overliste Branns keeper. I tillegg til scoringen noterte Fredrik Haugen seg for en halvfarlig målsjanse.

Lange pasninger og kriging
Det ble ikke allverden å juble for etter pause heller. Lillestrøm kom høyere opp på banen, og fikk kjenne litt mer på ballen enn de gjorde i første omgang. I det 67 minutt var det nære på at Lillestrøm utlignet. Men forsøket fra Ifeanyi Mathew ble mesterlig reddet av Branns keeper.

Haugen-innlegg igjen
Dette ble en kamp med få målsjanser. Og lenge så det ut til at det skulle bli 1-0 til bergenserne.

Men så, ut av det berømte blå; dukket reserve og Branns midstopper, Jonas Grønner opp. Etter et frispark tatt av Fredrik Haugen, dukket Grønner opp på bakerste stolte og satt ballen i mål. Lagkamerat Sivert Heltne Nilsen var så vidt borti ballen med luggen, så Haugen fikk ikke kreditert denne som målgivende.

Brann vant fortjent, og henger med i kampen om Europacup-plass enda. Og siden Sarpsborg 08 tapte mot Viking, er det kun ett poeng som skiller Brann på femteplass og Sarpsborg på tredjeplass.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer