Sesongåpningen på Beitostølen i fare

Mildvær og lite snø gir hodebry for arrangøren.

I FARE: Katrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg tester ski på Beitostølen i forbindelse med Beitosprinten 2014. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I FARE: Katrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg tester ski på Beitostølen i forbindelse med Beitosprinten 2014. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Mildvær og lite snø kan sette en stopper for den nasjonale sesongåpningen i langrenn på Beitostølen 13.-15. november.

- Det ser dessverre ikke så lyst ut, sier arrangementskoordinator Erik Østli til NRK.

Temperaturene ser ut til å falle noe de neste dagene, men ikke så mye som arrangørene håper. Dermed kan Beitosprinten bli avlyst for første gang siden 2011.

- Hvis den værprognosen som ligger foran oss nå i ti dager vedvarer, så klarer ikke vi produsere noe snø. Det er ikke kaldt nok til å produsere snø med det utstyret vi har, sier Østli.

- Fønvind er jo omtrent det verste man kan ha når man skal arrangere skirenn. Men vi har ikke tenkt å gi oss uten kamp, sier arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund, til NRK.

Det jobbes nå på spreng for å beholde nok snø til å arrangere løpene. Et alternativ er å korte ned fra 5 til 3,3 kilometer. Det hentes også inn matter fra Geilo som skal isolere snøen og sørge for mindre smelting.

Ifølge Lund finnes det ikke andre alternativer for sesongåpningen.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram