Sesongdebuten kan bli utsatt

Kjetil André Aamodt droppet flere planlagte skiøkter i jula for heller å trene styrke. Nå vurderer han å utsette sesongdebuten ei uke.

I romjula uttalte alpinmanager Per Lund til NTB at Kjetil André Aamodt - som ikke har kjørt konkurranse siden verdenscupavslutninga i Åre i mars - var i rute i rehabiliteringen.

-  Jeg snakket med ham for et par dager siden, og han bekreftet da at han er klar for Wengen, sa Lund.

Chamonix blir mykere

Dette har vært planen i flere måneder, men nå avslører Kjetil André Aamodt at han ikke er 100 prosent sikker på comebacktidspunktet.

Konkurransene i Wengen avholdes helga 12.-14. januar. Da Dagbladet snakket med Aamodt i går, kunne han enda ikke garantere at han blir å se i den sveitsiske startbua.

-  Jeg sikter meg fortsatt inn mot Wengen, men tar ikke den endelige avgjørelsen før over helga, sier Aamodt.

-  Kanskje er Chamonix (20.-21. januar) et bedre sted for meg, det vil bety en mykere start, forklarer han.

Den firedoble OL-mesteren skadet kneet sitt under Torino-OLs utforrenn. Noen dager senere tok han et legendarisk gull i Super-G, og i etterkant av sesongen valgte han å operere kneet.

OL-MESTEREN ER USIKKER: Kjetil André Aamodt kan utsette debuten fra Wengen til Chamonix uka etter.
OL-MESTEREN ER USIKKER: Kjetil André Aamodt kan utsette debuten fra Wengen til Chamonix uka etter. Vis mer

Stått mye ski

Aamodt sier framgangen har vært bra de siste ukene, og understreker at han ikke er bekymret for utviklinga. Han hadde planer om å stå på ski i Kvitfjell både i romjula og nå på nyåret, men har valgt å bli hjemme i Oslo.

-  Nå mangler jeg mest styrke. Jeg har lagt inn en blokk barmarkstrening, og trår heller til der, sier Aamodt til Dagbladet.

-  Jeg har stått mye på ski. Det ble 70 runder i Hemsedal før jul, og føler mest for å bygge fysikken i et par dager til. Deretter kan det bli ski.

• Din kommentar: Kommer Aamodt tilbake på topp?