Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint

Sesongen er over for Aksel Lund Svindal

Ny operasjon i dag. 

KNEET HOLDT IKKE: Aksel Lund Svindal må restituere seg mer etter kneskaden han har slitt med det siste året. Foto: Reuters/Alessandro Garofalo/ NTB Scanpix
KNEET HOLDT IKKE: Aksel Lund Svindal må restituere seg mer etter kneskaden han har slitt med det siste året. Foto: Reuters/Alessandro Garofalo/ NTB Scanpix Vis mer

Supermannen Aksel Lund Svindals comeback etter den alvorlige kneskaden i Kitzbühel forrige sesong ble kortvarig.

Etter to pallplasser i Val-d’Isère, tok han nok en pallplass i utforen i Val Gardena.

Den kostet.

- Det koster å kjøre nå. På den ene siden er det helsa, på den andre siden er det lysten til å vinne. Foreløpig funker det bra, men jeg har mange tanker i hodet, sa Lund Svindal etter løpet.

Sesongen over

Så måtte han melde forfall til romjulsløpene i Santa Catarina. Når han heller ikke klarte å kjøre rennene i Wengen forrige helg, reiste han hjem for en legesjekk.

Det er resultatet av denne sjekken som nå er klart. I en pressemelding skriver Norges Skiforbund:

- Aksel Lund Svindal er ute resten av sesongen etter at det i dag ble gjennomført et nytt inngrep i høyre kne. Landslagslege Marc Strauss gjennomførte inngrepet og han fjernet bruskbiter og festet menisken som hadde løsnet.

Lund Svindal har hatt smerter i kneet under trening og i konkurranser etter det imponerende comebacket i verdenscupen i begynnelsen av desember. Situasjonen ble forverret etter konkurransene i Val Gardena.

- Undersøkelsene viser at det var riktig og helt nødvendig å gjennomføre dette inngrepet nå, sier landslagslege Marc Strauss. Uten inngrepet hadde skaden blitt forverret og Aksel hadde kjørt med store smerter resten av sesongen.

Daglige vurderinger

Aksel kan ikke stå på ski de neste seks månedene, men starter opptreningen igjen med en gang, sier Strauss. Landslagslegen har stor tro på at kneet skal bli bra igjen.

- Det har vært mye frem og tilbake i vinter, sier Svindal.

Det har vært daglige vurderinger og avgjørelser om det er mulig for meg å delta i World-Cup eller ikke og etter konkurransene i Val Gardena har jeg hatt en dårlig følelse.

- Denne følelsen ble veldig bekreftet under operasjonen. Menisken hadde løsnet, så ingen tvil om at en operasjon var nødvendig. Nå bruker vi de neste dagene på å legge en god plan for rehabilitering, sier Svindal.

Instaoppdatering

Med et bilde av seg selv fra sykesenga, oppdaterte Aksel Lund Svindal Instagramkontoen sin med en lang tekst om inngrepet og vurderingene rundt det.

Der forteller han at kneet kjentes merkelig ut etter andreplassen i Val Gardena-utforen, men at ingen tester eller MR-bilder avslørte at noe var galt med menisken.

- Etter å ha prøvd meg på treningen i Wengen bestemte jeg meg. Det var noe som var galt, og vi var nødt til å finne ut hva. Sammen med det medisinske apparatet tok jeg avgjørelsen om å ta en ny operasjon, skriver Lund Svindal.

Svindal skriver at en løs menisk ikke er så bra i utforløypene. Hvert eneste lille slag mot kneet gjør vondt, og alle som har sett utfor på tv kan bare forestille seg hva en tur ned de isete verdenscupløypene gir av smerte i et sånt kne.

Derfor var det heller ikke noen tvil om at sesongen nå definitivt er over.

- Det som er dumt er at det nå er tilbake til krykkene og at jeg ikke kan stå mer på ski i vinter. Det høres kjent ut... Men hvis det kan bli bedre neste år, er det mer enn verdt det, skriver Lund Svindal, og slår samtidig fast at han ikke vurderer å legge opp til tross for nok en skadesmell i kneet.

Og for alt det er verdt, lagkameratene synes å stå solid bak Aksels nye kamp for å bli frisk nok til å kjøre skirenn i verdenstoppen.

- God bedring Kingkong! Gleder oss til du er tilbake, skriver lagkamerat Aleksander Aamodt Kilde i kommentarfeltet under oppdateringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling