HAR STOR SUKSESS: Lagkameratene Johan Kristoffersson og Petter Solberg dominerer VM i rallycross. Denne helgen kan laget ta sin sjette strake seier. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HAR STOR SUKSESS: Lagkameratene Johan Kristoffersson og Petter Solberg dominerer VM i rallycross. Denne helgen kan laget ta sin sjette strake seier. Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Petter Solberg og co. herjer i Rallycross-VM

- Sesongen har vært eventyrlig

Laget kan ta sin sjette strake rundeseier.

Petter Solbergs lag nyter stor suksess i årets VM i rallycross. I helgen kan det ta sin sjette strake rundeseier.

Med suverene Johan Kristoffersson i stallen har PSRX Volkswagen Sweden-teamet vært i en klasse for seg. I sammendraget leder svensken 35 poeng foran lagkamerat Solberg før VM-runden i franske Lohec.

For fire uker siden ble det dobbeltseier for Solberg-teamet i Canada. Som vanlig var Kristoffersson best, mens Solberg ble toer.

– Sesongen hittil har vært eventyrlig. Vi hadde aldri forventet å gjøre det så bra så tidlig i teamets første sesong. Fra begynnelsen var målet å vinne team-VM, og vi er på god vei til å klare det. Men selv om det ser ganske overlegent ut både i team- og førermesterskapet akkurat nå, kan ting snu seg veldig raskt i rallycross. Vi er forberedt på å kjempe helt til siste løp, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Skal fullføre

Etter at Solberg vant på Lydden Hill i mai, har Kristoffersson vunnet de fire neste VM-rundene. Svensken kan vise til sju strake pallplasseringer.

Fire runder gjenstår av sesongen. Solberg minner om at regjerende verdensmester Mattias Ekström innledet året med tre strake seirer.

– Vi starter, akkurat som alle andre, på null poeng i Frankrike lørdag morgen. I løpet av helgen må vi fortjene alt om igjen for å få suksess. Vårt fokus hele denne sesongen er samarbeidet i teamet, og så langt har vi lyktes svært godt med det på samtlige plan. Nå handler det om å fullføre, sier han.

Etter helgens kjøring fortsetter VM i Latvia og Tyskland før det hele avsluttes i sørafrikanske Cape Town 12. november.

Stillingen etter åtte av tolv VM-runder:

1) Johan Kristoffersson, Sverige 211

2) Petter Solberg, Norge 176

3) Mattias Ekström, Sverige (Audi) 158

4) Sébastien Loeb, Frankrike (Peugeot) 144

5) Timmy Hansen, Sverige (Peugeot) 135

6) Andreas Bakkerud, Norge (Ford) 128.

(NTB)