Sesongen i fare

I morgen bestemmer Thor Hushovd seg for om han trår av sykkelen for godt denne sesongen.

Helt siden Tour de France har den norske sykkelproffen slitt med luftveisproblemer. I går var han til undersøkelser hos en øre-nese- halsspesialist i Oslo. Der fikk han beskjed om at det ikke var noen feil med halsen hans. Derimot fant legen rester av en bronkitt Hushovd pådro seg under de tre ukene i Frankrike.

-  Det er ikke farlig, men alvorlig for en som presser kroppen så mye som jeg gjør, sier Hushovd til Dagbladet.

-  Spøker

I morgen tar han avgjørelsen om han sykler i VM eller ikke. Mesterskapet begynner 27. september, og Thor skal etter planen sykle både tempo- og landeveisrittet. Det første er klart viktigst.

-  Men det spøker for VM nå, det må jeg innrømme, sier Hushovd.

Uka etter går prestisjerittet Paris-Tours. Det er et av Hushovds største mål denne sesongen, men det kan også ryke. Dermed kan sesongen være over for Grimstad-guttens del.

-  Jeg skal til noen flere undersøkelser i morgen (tirsdag), og da håper jeg å få flere svar.

OL-fiasko

Også OL ble ødelagt av «kjellerbesøket» i Tour de France. Det norske medaljehåpet brøt fellesstarten i den greske heten. På temporittet ble han nummer 33. Av 37.

-  Tenker du på hvordan sesongen kunne vært dersom du ikke hadde presset på så mye som du gjorde i Tour de France?

-  Det er klart høstsesongen kunne sett helt annerledes ut om jeg ikke hadde tatt ut så mye. Det er lett å være etterpåklok, men samtidig vet jeg at dersom jeg hadde stått av Touren, ville jeg alltid gått og tenkt på om jeg kunne ha vunnet den grønne poengtrøya.

Hushovd ga Robbie McEwen kamp til siste etappe om den prestisefylte trøya, men endte som nummer to i sammendraget.

SLITER: Thor Hushovd sliter fortsatt med luftveisproblemene som ødela OL i sommer.