Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sesongen «ingen» Leicester-fans vil se tilbake på: - Håper ikke på en reprise

Raknet fullstendig da det gjenstod fem kamper.

MISTET LEDELSEN: Leicester lå lenge an til å ta seriegull. Så tapte de fire kamper på rad. Her i en bortekamp mot Tottenham, 3. november 1962. Den endte 4-0 til Tottenham. Arkivfoto: NTB Scanpix
MISTET LEDELSEN: Leicester lå lenge an til å ta seriegull. Så tapte de fire kamper på rad. Her i en bortekamp mot Tottenham, 3. november 1962. Den endte 4-0 til Tottenham. Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 1962/1963-sesongen er en spesiell sesong for Leicester-fans som kjenner historien. Det hadde vært en kald vinter, og kamper ble utsatt som følge av ekstremværet. Da sesongen startet opp igjen i februar, litt senere enn planlagt, hadde det ikke vært spilt en eneste kamp i ligaen siden «Boxing Day», 26. desember.

Fra sesongen startet opp igjen i februar, til det gjenstod fem kamper, stod Leicester med ni seire, ett tap og fire uavgjortkamper. De lå på toppen av tabellen og lå an til å ta seriegull. Så raknet det fullstendig. 

Først spilte de uavgjort mot Wolverhampton, før de tapte de fire siste kampene mot West Bromwich, Bolton, Aston Villa og Birmingham. Laget endte til slutt som nummer fire, bak Everton, Tottenham og Burnley.

- Jeg håper ikke på noen reprise av det i år. Alt kan skje, men jeg ser ingen grunn til en totalkollaps nå, sier Per Arne Hansen, lederen for Leicesters norske supporterklubb.

- Har et håp Før helgas kamp mot West Ham, ligger overraskelseslaget Leicester på førsteplass, med like mange kamper og poeng å spille for som i 1963. Selv om mulighetene for en kollaps er der, tror Hansen det skal mye til for at laget ikke tar seriegull i år.

- Vi har tapt tre kamper denne sesongen. Etter at vi tapte mot Arsenal, har det ikke vært noen smeller eller tap, og vi har heller ingen skader av betydning. Det kan jo skje, men nå er det en positivitet i laget og byen, og det er ingenting som tilsier at vi skal tape.

Ifjor var det ifølge Hansen ikke en eneste som trodde laget ville være der de er i dag. Ikke engang ham selv.

- Jeg har jo et håp om at dette holder nå. Jeg har holdt med laget i snart 50 år, og hadde aldri fantasert om noe mesterskapstittel. Jeg hadde ikke drømt om det engang. Det hele er ganske utrolig, sier supporterklubblederen.

- Internasjonalt nivå på spillerne Heller ikke Arne Scheie tror Leicester ryker nå. Kommentatorlegenden har fulgt nøye med på laget denne sesongen, og liker det han ser.

- De har veldig mange gode spillere, og jeg kan nesten ramse opp hele laget som spillere som ligger på et veldig høyt, internasjonalt nivå. Personlig liker jeg det direkte spillet, det er ikke noe tversoverspill eller støttepasninger bakover. De spiller ballen raskt forover, og sånt liker jeg, sier Scheie til Dagbladet.

KAN TA SENSASJONELT GULL: Jamie Vardy og Riyad Mahrez kan sammen med lagkompisene sørge for et sensasjonelt ligagull til Leicester. Her under en kamp mot Newcastle, november 2015. Foto: REUTERS/Craig Brough/Files
KAN TA SENSASJONELT GULL: Jamie Vardy og Riyad Mahrez kan sammen med lagkompisene sørge for et sensasjonelt ligagull til Leicester. Her under en kamp mot Newcastle, november 2015. Foto: REUTERS/Craig Brough/Files Vis mer

Når han tenker tilbake på 62/63-sesongen, minnes han også på Leicesters mulighet til å ta gull i FA-cupen.

- Leicester slo Manchester United 4-3 i serien, da de hadde seiersrekken sin. Etter å ha tapt på slutten i serien, skulle de spille finale mot samme lag. For Manchester United-supporterne er denne kampen veldig viktig, fordi de greide seg såvidt. Men i finalen slo de Leicester, forteller Scheie. 

- Blir ikke som i '63 Scheie tror ikke mange kjenner til den utrolige historien fra 1962/1963-sesongen, men tror nok både spillere og fans har fått høre om den nå.

- Det har jo blitt sagt at «nå sprekker de, dette går ikke». Jeg tror ikke det er sjanse for at det går som i 1963. Nå har de en stor mulighet foran seg.

Den tidligere kommentatoren tror det er vanskelig å spå framtida, men er enig i at Leicesters psyke spiller inn.

- De har hatt noen vanskelige bortekamper, og da har jo folk sagt de ikke vil komme tilbake. Det har de gjort. Det er vanskelig å spå framtida, som Peer Gynt sier, men per i dag tror jeg at de vinner.

TAPTE FA-CUPFINALEN: 5. mai 1963 fikk Leicester en ny mulighet til å ta gull. Også den brant de, da Manchester United vant 3-1 på Wembley. Leicester-venstreback R. Norman, lagkompis og målvakt, G. Banks. I midten en ikke-identifisert United-spiller. Foto: Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS.com
TAPTE FA-CUPFINALEN: 5. mai 1963 fikk Leicester en ny mulighet til å ta gull. Også den brant de, da Manchester United vant 3-1 på Wembley. Leicester-venstreback R. Norman, lagkompis og målvakt, G. Banks. I midten en ikke-identifisert United-spiller. Foto: Keystone Pictures USA/ZUMAPRESS.com Vis mer
Hele Norges coronakart