LANGVARIG SKADE:  Mats Møller Dæhli spilte for Norge mot Kroatia - med et venstrekne som akkurat da fungerte godt nok. Men verken før eller etter har det spilt på lag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LANGVARIG SKADE: Mats Møller Dæhli spilte for Norge mot Kroatia - med et venstrekne som akkurat da fungerte godt nok. Men verken før eller etter har det spilt på lag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Sesongen kan være over for Dæhli: - Viktigst at jeg blir frisk

Kneskaden slipper ikke taket.

(Dagbladet): Jumper's knee-problemene tar ikke slutt med det første for Mats Møller Dæhli (20):

Siden landskampen mot Kroatia 28. mars har han bare spilt én B-match for Freiburg. I forrige uke sa kommunikasjonsmedarbeider i Freiburg, Andrew Kraft, at Dæhli trener med A-laget.

- Mats har hatt problemer med patellarsenen. Dette har forhindret ham fra å være tilgjengelig for vårt førstelag. Men han er nå tilbake i trening med laget, sa Kraft til Dagbladet da.

På lørdag spilte Freiburg 0-0 borte mot Schalke - uten Dæhli i troppen. Dagbladet kontaktet Kraft igjen på mandag. Da opplyste han at Dæhli ikke er i trening med laget for øyeblikket.

Landskamper i fare Freiburg har seks serierunder igjen. I tillegg venter to landskamper i juni før sesongen 2014/15 er over for Oslo-gutten.

Men jumper's knee-problemer er ofte langvarige. Nå spøker det kraftig for alle disse åtte kampene, inkludert kvalifiseringsoppgjøret Norge-Aserbajdsjan 12. juni, for når en slik skade nekter å slippe taket er ekspertisen samstemte om at tålmodighet er et nøkkelord.

«Jeg har prøvd å bli kvitt smertene en stund nå samtidig som jeg er i trening, men problemet er at smertene kommer tilbake for fort, så jeg får ingen rytme i treningshverdagen og det har plaget meg for mye», uttaler Dæhli gjennom en tekstmelding til Dagbladet mandag ettermiddag.

- Veldig tungt Dagbladet skrev før påske at et eventuelt tilbakefall for Dæhli kan resultere i en sprøytebehandling som tvinger ham ut i en pause på opp mot tre måneder.

- Det er klart - hvis det kommer tilbake ofte er det jo ikke noen vits i å prøve å trene seg opp på nytt gang etter gang. Da må man prøve å gjøre noe med det. Men i så fall blir jeg nok lenger ute enn det jeg var tidligere i vinter, sa Dæhli da.

Sprøytebehandlingen, og den tilhørende treningshvilen, står høyt på lista over aktuelle metoder nå. Dæhli skriver dette i en sms mandag:

«Klubben og jeg skal nå gjøre en vurdering på hvilken behandling jeg skal ha framover, og fokuset nå er å bli helt frisk og 100 prosent klar igjen, så får det ta den tiden det tar».

Og:

«Det er veldig tungt, spesielt fordi jeg følte det gikk så bra i de kampene jeg fikk spille, men det viktigste nå er at jeg blir frisk og helt klar, og at laget fortsetter den gode formen vi har vist i det siste.»