Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sesongen kan være spolert

Legene frykter korsbåndet har røket etter at Anders Fannemel (28) falt i Polen.

FALL: Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel falt under trening i Polen. Video: Med tillatelse fra Hopplandslaget Vis mer

Treningshoppet i polske Wisla endte med fall for Anders Fannemel i går. Han landet på 140 meter og klarte ikke å stå på beina.

Etterpå ble han fraktet til sykehus. Skihopperen har ennå ikke fått en endelig diagnose. Men etter det Dagbladet erfarer, skal han ha fått beskjed om at korsbåndet kan ha røket. I så fall er han ute i rundt ni måneder og hele sesongen er spolert.

Et bilde Dagbladet har fått tilsendt av hopplandslaget viser at skihopperen har bandasjert hele det venstre beinet. Han har skadet seg i kneet, men de polske legene skal være uenige i skadeomfanget.

Fannemel drar til Norge i dag og skal undersøkes av den norske legen Guri Ekås. Da vil det bli endelig klart hva som har skjedd.

SKADET: Anders Fannemel har banadasjert hele det venstre beinet etter fallet i Wisla. Foto: Steinar Bjerkmann / Hopplandslaget
SKADET: Anders Fannemel har banadasjert hele det venstre beinet etter fallet i Wisla. Foto: Steinar Bjerkmann / Hopplandslaget Vis mer

Hopplandslaget er i Wisla i forbindelse med helgas åpning av Grand Prix på plast. Trener Alexander Stöckl har tatt med alle åtte hoppere.

Fannemel landet én meter over den offisielle rekorden på 139 meter i Malinka-bakken. Forholdene var svært gode. Men så gikk det galt (se video øverst i saken).

Fannemel hadde verdensrekorden på 251,5 meter fra 2015 til 2017. På hopplandslagets sosiale medier uttalte Stöckl følgende etter fallet:

- Anders Fannemel gjorde et godt hopp under trening i Wisla. Det var hans tredje hopp i dag. Med gode forhold hoppet han 140 meter, men falt under landing og skadet kneet sitt. Det er trist å høre at han er skadet og vi håper på det beste.

Men nå frykter alle det verste.

Dagbladet oppdaterer saken!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media