Sesongen kan være spolert

Legene frykter korsbåndet har røket etter at Anders Fannemel (28) falt i Polen.

FALL: Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel falt under trening i Polen. Video: Med tillatelse fra Hopplandslaget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Treningshoppet i polske Wisla endte med fall for Anders Fannemel i går. Han landet på 140 meter og klarte ikke å stå på beina.

Etterpå ble han fraktet til sykehus. Skihopperen har ennå ikke fått en endelig diagnose. Men etter det Dagbladet erfarer, skal han ha fått beskjed om at korsbåndet kan ha røket. I så fall er han ute i rundt ni måneder og hele sesongen er spolert.

Et bilde Dagbladet har fått tilsendt av hopplandslaget viser at skihopperen har bandasjert hele det venstre beinet. Han har skadet seg i kneet, men de polske legene skal være uenige i skadeomfanget.

Fannemel drar til Norge i dag og skal undersøkes av den norske legen Guri Ekås. Da vil det bli endelig klart hva som har skjedd.

Hopplandslaget er i Wisla i forbindelse med helgas åpning av Grand Prix på plast. Trener Alexander Stöckl har tatt med alle åtte hoppere.

Fannemel landet én meter over den offisielle rekorden på 139 meter i Malinka-bakken. Forholdene var svært gode. Men så gikk det galt (se video øverst i saken).

Fannemel hadde verdensrekorden på 251,5 meter fra 2015 til 2017. På hopplandslagets sosiale medier uttalte Stöckl følgende etter fallet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer