Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset, Premier League

- Sesongen må fullføres

Tidligere styreleder advarer mot at flere klubber kan gå til sak mot Premier League dersom sesongen annulleres. Greg Dyke tror også mange supportere vil klikke i vinkel.

VIL REAGERE: Leeds-fans feirer en seier i februar. Stemningen vil nok bli en helt annen om ligaene i England annulleres. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
VIL REAGERE: Leeds-fans feirer en seier i februar. Stemningen vil nok bli en helt annen om ligaene i England annulleres. Foto: Darren Staples/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Premier League vil trolig få et skikkelig dilemma i ukene og månedene som kommer. Foreløpig er den engelske toppdivisjonen utsatt til tidligst 4. april, men mange eksperter mener det ikke vil være mulig å starte opp igjen allerede om noen uker, som følge av coronaviruset som herjer.

Virusutbruddet i Storbritannia er ikke ventet å nå toppen før om mange uker, særlig fordi Storbritannia har en helt annen tilnærming til karantene og annet smittevern enn store deler av Europa.

Forrige uke skrev The Times at den engelske fotballpresidenten Greg Clarke angivelig tror at det ikke vil la seg gjøre å gjennomføre resten av inneværende Premier League-sesong.

Det har allerede kommet mange forslag til en eventuell løsning, som å utsette sommeren EM-sluttspill og deretter fullføre klubbligaer i de forskjellige landene i løpet av sommeren - hvis vi har fått bukt med viruset i Europa innen den tid.

Engelsk presse skriver at Premier League-toppene skal ha møte torsdag denne uka, der det kan bli avgjort hva som skjer med engelske ligaer dersom viruskarantenen vedvarer.

- Gir ikke mening

Den tidligere styrelederen i Det engelske fotballforbundet, Greg Dyke, mener Premier League må fullføres på et tidspunkt, ellers vil klubber gå til sak mot myndighetene.

ADVARER: Greg Dyke. Foto: Joe Toth/BPI/REX/NTBScanpix
ADVARER: Greg Dyke. Foto: Joe Toth/BPI/REX/NTBScanpix Vis mer

- Det gir ikke mening å prøve å kansellere sesongen, sier Dyke til engelske The Times, gjengitt av Manchester Evening News.

Det er mange lag som ville hatt utbytte av at Premier League ble annullert og startet på nytt fra forrige sesong, som f.eks. Norwich, som ligger helt sist i ligaen.

- Jeg kan skjønne det dersom du er en Norwich-fan eller supporter av et lag som West Ham, at du vil være overlykkelig om sesongen ble kansellert, sier Dyke.

- Vil klikke

Så har du andre klubber, som Liverpool med sin ledelse på 25 poeng til Manchester City på andreplass - og Leeds som leder Championship og er på vei opp i Premier League - som ikke vil ta det like bra.

- En klubb som Leeds, fansen vil klikke. Du kan også se for deg at klubber går til sak, særlig de som er mer lysten på det, sier Dyke.

Dyke mener at Premier League må fullføres, selv om det betyr å spille kamper utover august, noe som igjen vil utsette neste sesong. Mange klubber er avhengig av pengene fra TV-rettighetene, som kan utebli om sesongen avlyses.

- Du må kanskje til og med spille bak lukkede dører for å fullføre kontraktene til TV-selskapene, hvis ikke vil de ikke betale, og det kan bety hundrevis av millioner pund. Du må kanskje til og med spille tre kamper i uka for å bli ferdig med det, mener Dyke.

Tirsdag kan bli en skjebnedag for europeisk fotball. Norges Fotballforbund mener et utsatt EM er åpenbart. Les mer om saken her:

Hele Norges coronakart