Sesongen over for Lene Byberg

Lene Byberg skulle gjerne brukt sommeren til trening. I stedet lå hun i ei spansk solseng.

BYTTER ROLLER: Lene Byberg (t.h.) må avbryte sykkelsesongen. Gunn-Rita Dahle Flesjå derimot, satser videre mot VM.Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
BYTTER ROLLER: Lene Byberg (t.h.) må avbryte sykkelsesongen. Gunn-Rita Dahle Flesjå derimot, satser videre mot VM.Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer

||| (Dagbladet): I fjor sommer tok Lene Byberg sølv i både terrengsykkel-VM og i verdenscupen. I år har hun knapt resultater i det hele tatt.

Årsaken ligger i sykdom, og altfor mye trening før hun ble frisk.

På vårparten fikk Lene et virus i kroppen, men trente videre og kjørte blant annet to v-cupritt.

— Det er lett å være etterpåklok og si at det var dumt. Men jeg visste jo ikke engang at jeg var syk. Jeg trodde formen ville komme, og trente på, sier hun.

Det gikk ikke. Kroppen kom seg aldri. Eneste løsning var fullstendig ro.

— Denne sommeren har jeg hatt sommerferie for første gang på åtte år. Jeg lå i ei solseng i Spania i to uker og gjorde ikke annet enn å slappe av og shoppe. Jeg er god til å shoppe, men ikke så god til å slappe av, sier Byberg, som nå har bestemt seg for å droppe resten av sesongen.

— Det var ikke morsomt å ta den avgjørelsen, men jeg føler nå at den er riktig. Jeg har slått meg til ro med det, og har heldigvis full støtte i laget mitt.

— Nå blir det rolige dager framover helt til kroppen er klar for trening igjen. Planen er å starte oppkjøringen til neste sesong 1. oktober, sier Lene Byberg til Dagbladet.