Sesongen over for Northug

- Han synes ikke det er noe kjekt.

SESONGEN OVER: Petter Northug går ikke i Stockholm og Falun på grunn av magetrøbbel. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SESONGEN OVER: Petter Northug går ikke i Stockholm og Falun på grunn av magetrøbbel. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug står over sesongavslutningen i Sverige, melder NTB.

- Han er ikke konkurranseklar. På grunn av mageinfeksjonen han hadde, har han fått trent med for lite kvalitet. Derfor kan han ikke gå verdenscup nå, sier landslagstrener Trond Nystad i en pressemelding.

Petter Northugs talsmann, Otto Ulseth, sier til Dagbladet at 26-åringen er skuffet.

- Han synes ikke det er noe kjekt å måtte stå over, for det betyr jo at han ikke får gjort jobben sin og det han har trent lenge for. Samtidig har han lite å klage over ettersom han har vært sammenhengende skadefri de siste tre sesongene. Han må finne seg i litt sykdom, sier Ulseth.Det var i slutten av februar at Northug måtte reise hjem fra et treningsopphold i Italia da han fikk problemer med magen. Etter flere tester ble det klart at problemene forhindret ham fra å delta i Vasaloppet.

26-åringen måtte også stå over fredagens sprint i Drammen, samt lørdagens femmil i Holmenkollen. Han har fått trent lite siden han fikk magetrøbbel.

- Han føler seg ikke klar for å konkurrere, og har jo ikke fått trent skikkelig som en konsekvens av mageproblemene. Jeg er litt usikker på når han sist trente, sier Ulseth til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer