Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sesongen over for Østberg

Ingvild Flugstad Østberg må avslutte sesongen etter et brudd i hælen.

FERDIG FOR VINTEREN: Sesongen er over for Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FERDIG FOR VINTEREN: Sesongen er over for Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

En hælskade gjør at Ingvild Flugstad Østberg må stå over tremila i Holmenkollen og avslutte sesongen med umiddelbar virkning.

For Gjøvik-jenta drar heller ikke til Canada, hvor denne verdenscupsesongen avsluttes med renn i Quebec og Canmore, i tillegg til en sprint i Minneapolis i USA.

Det betyr at sesongen er over for forrige sesongs verdenscupvinner, som ble nr. 3 i både Tour de Ski og Ski Tour 2020 sammenlagt tidligere denne vinteren.

Østberg: - Klønete

Hælskaden er ingen typisk langrennsskade og oppsto på noe spesielt vis.

ENDELIG STANG INN: Ingvild Flugstad Østberg var svært fornøyd etter tredjeplass og bronsemedalje. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

- Dette her er selvsagt veldig kjedelig og noe «klønete» av meg å hoppe ned en kant for og ta en snarvei, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme sterkt og fortest mulig tilbake, sier Ingvild Flugstad Østberg i en pressemelding.

Medisinsk ansvarlig i Skiforbundet, Øystein Andersen, beskriver Østbergs skadesituasjon slik:

- Ingvild har fått et brudd i hælen og må derfor avbryte sesongen. Hun må avlaste hælen i noen uker og følges tett opp av helseteamet i samarbeid med Olympiatoppen, forteller Andersen.

Ingen fare for neste sesong

Landslagslegen tror ikke skaden påvirker neste sesong.

- Ingvild kom som kjent litt «bakpå» inn i sesongen med tanke på totalbelastningen, men har siden Tour de Ski hatt en godkjent helseattest. Det er grunn til å forvente at skaden ikke skal gå utover neste sesong, forklarer Andersen.

Flugstad Østberg ligger i dag på 5. plass sammenlagt i verdenscupen -- selv om hun fikk startnekt første del av sesongen. Forrige sesong vant hun både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt, i tillegg til hele fem VM-medaljer i Seefeld.

Karoline Simpson-Larsen erstatter for øvrig Ingvild Flugstad Østberg på lørdagens 30-kilometer i Holmenkollen.

Hele Norges coronakart