Sesongen over for VM-håp

Karoline Simpson-Larsen har overrasket stort i langrennsløypa denne sesongen og var aktuell for VM i Oberstdorf. Nå er sesongen over.

MISTER RESTEN AV SESONGEN: Karoline Simpson-Larsen endte på 6.plass, her fra Beitostølen i november Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISTER RESTEN AV SESONGEN: Karoline Simpson-Larsen endte på 6.plass, her fra Beitostølen i november Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Norges Skiforbunds utviklingslag Team Elon Vest, som Simpson-Larsen er en del av, på sine Facebook-sider tirsdag.

«Toppidrett er ofte veldig moro, det er høye topper, men også dype daler som kan virke uforståelige for mange. Vi må hele tiden ta tøffe valg som vi må ta konsekvensene av og leve med. Det gjelder trening, restitusjon, familie, skole, livsstil og helse», heter det der.

Videre skriver laget at man har valgt å dra i håndbrekket med hensyn til Simpson-Larsens videre sesong.

«Det brennende ønsket om prestasjon har overskygget kravet til restitusjon og ernæring. Vi har ikke gjort noe galt, men har ikke vært flinke nok med detaljer. Karoline oppfyller ikke alle kravene i helseattesten», heter det.

Laget opplyser at Simpson-Larsen har det bra, men ikke kommer til å gå flere renn denne sesongen. I stedet rettes fokuset mot neste sesong. Der håper Vargar-løperen å komme tilbake i en enda bedre utgave.

«I samråd med Karoline ønsker vi å være åpne om dette og håper å vise at vi tar utøvernes helse på alvor», står det i tirsdagens melding.

Simpson-Larsen har vært en stor overraskelse i langrennssirkuset denne sesongen. Hun imponerte stort med 4.- og 6.-plass i distanserennene under langrennsåpningen på Beitostølen i november.

I de påfølgende norgescuprennene på Sjusjøen, som erstattet verdenscuprennene på Lillehammer, gikk hun seg inn på seierspallen på 15-kilometeren i fri teknikk.

Det gjorde talentfulle Simpson-Larsen til et aktuelt navn for den norske VM-troppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer