Sesongen over for Zuccarello

Boston for sterke

SESONGEN OVER:  Tuukka Rask og Boston ble for sterke for Zucca og Rangers. Foto: AP / Frank Franklin II / NTB scanpix
SESONGEN OVER: Tuukka Rask og Boston ble for sterke for Zucca og Rangers. Foto: AP / Frank Franklin II / NTB scanpixVis mer

Bruins er klar for NHL-semifinale mot Pittsburgh Penguins med sammenlagt 4-1 i best av sju kamper. Rangers gravde seg et dypt hull med tap i de tre første kampene og greide aldri å klatre ut av det.

Zuccarello sto for pasningen da Dan Girardi ga Rangers ledelsen i overtallsspill 10.39 minutter ut i første periode, men tidlig i midtperioden pådro den norske stjernen seg en skjebnesvanger utvisning for hooking. Mens Zuccarello satt utvist, utlignet Torey Krug i overtallsspill.

Krug, som ble hentet opp fra farmerlaget i AHL to dager før den første kampen mot Rangers, scoret sitt tredje overtallsmål i kvartfinalen.

Bruins tok ledelsen ved Gregory Campbell 6.19 minutter før slutt i midtperioden, etter slett forsvarsspill av Roman Hamrlik. Backen misbrukte to sjanser til å klarere, og han kom ikke på isen igjen etter scoringen.

Campbell, som spiller i Bruins' fjerderekke, fastsatte resultatet i tomt bur 51 sekunder før slutt.

For gode Forskjellen mellom lagene var overtallsspillet (7-2 til Boston over de fem kampene) og fjerderekkene (Bostons scoret flere mål enn 1.- og 2.-rekka til sammen, New Yorks scoret ikke en eneste gang).

- De har større bredde i stallen enn oss, så vi trengte å heve oss. Vi trengte mer fra flere av spillerne våre enn vi fikk. Vi kom ikke opp på det nivået vi trengte å spille på, sa Rangers-trener John Tortorella.

- De fortjente å vinne. De var best, og de fortjente det.

Keeper Henrik Lundqvist var igjen den beste Rangers-spilleren. Lørdag hadde han 30 redninger, og han endte med redningsprosent på 93,4 i sluttspillet.

Zuccarello var ikke på isen ved noen av baklengsmålene lørdag og endte med null i pluss/minus-statistikken. Han spilte 14.57 minutter og hadde to skudd på mål.

- Det er skuffende å ryke ut, og det er veldig kjipt og tungt nå. Vi kom ikke opp på vår standard, men det skyldes både oss og dem. Boston var rett og slett bedre enn oss, sa Zuccarello til Nettavisen.

Blackhawks vant I lørdagens andre kamp holdt grunnserievinner Chicago Blackhawks liv i sesongen sin med 4-1-seier over Detroit Red Wings og redusering til 2-3 i best av sju kamper. Andrew Shaw scoret to mål, mens kaptein Jonathan Toews omsider scoret sitt første sluttspillmål for sesongen.

- Vi måtte spille desperat i kveld. Vi må ta med oss den samme innstillingen til neste kamp, sa Shaw.

(NTB)