Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sesongen over

Kvinnene er ferdig med sin verdenscupsesong i alpint.

VERDENSCUPEN OVER: For Nina Haver-Løseth og de andre norske kvinnene..
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
VERDENSCUPEN OVER: For Nina Haver-Løseth og de andre norske kvinnene.. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Som Dagbladet skrev tidligere i dag ble det onsdag kveld klart verdenscuprennene i Åre blir avlyst. Det var den svenske alpinsjefen Tommy Eliasson Winter som bekrefter det til Aftonbladet.

Nå bekrefter også FIS det i en pressemelding.

- Helsa til utøverne og de andre deltakerne er det viktigste for oss, skriver FIS.

Sesongen over

Fra før er det bestemt at avslutningen i Cortina neste uke blir avlyst på grunn av coronaviruset, og det gjør at årets sesong er over.

Det bekrefter også FIS i pressemeldingen.

- Dette er selvfølgelig ikke avslutningen vi hadde sett for oss, men det er samtidig godt at det blir tatt på alvor. Akkurat nå finnes det viktigere ting enn idrett, skriver Nina Løseth i en SMS til Dagbladet. Løseth og de andre norske kvinnene var på plass i Åre før morgendagens renn, men nå gjør de seg heller klare til hjemreise.

Med helgas avlysning vinner italienske Federica Brignone verdenscupen sammenlagt, foran Mikaela Shiffrin.

Den amerikanske superstjerna hadde vunnet sammenlagt tre år på rad og var på vei mot sin fjerde strake seier, men hun valgte å hoppe av på grunn av et dødsfall i familien i februar.

Usikkert for herrene

Herrene skal etter planen fortsatt konkurrere i Kranjska Gora til helga. Dagbladet var i kontakt med sportssjef Claus Ryste tirsdag kveld, og da sa han at de kom til å vurdere situasjonen fortløpende:

- Vi har hatt en plan om å delta basert på gjeldende råd fra helsemyndighetene, men ting utvikler seg veldig raskt og vi følger situasjonen tett, sa Ryste.

Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, onsdag kveld. Han sier at det ikke er noe nytt «per nå».

FIS har så langt vært sparsomme med informasjon om rennet i Kranjska Gora. Tidligere i uka ble det klart at rennet går uten tilskuere, men den norske profilen Leif Kristian Nestvold-Haugen skulle ønske at FIS ga mer informasjon.

Tidligere i dag kom han med kritikk til FIS:

Hele Norges coronakart