Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sesongens første hjemmepoeng for Hønefoss

Men rotet bort seieren mot Molde.

SESONGENS FØRSTE HJEMMEPOENG: Paul Obiefule ga Hønefoss en drømmestart da han dukket opp i returrom etter bare tre minutter. Til slutt endte det 1-1 og Hønefoss tok sesongens første hjemmepoeng, men de må fortsatt vente på sesongens første hjemmeseier.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SESONGENS FØRSTE HJEMMEPOENG: Paul Obiefule ga Hønefoss en drømmestart da han dukket opp i returrom etter bare tre minutter. Til slutt endte det 1-1 og Hønefoss tok sesongens første hjemmepoeng, men de må fortsatt vente på sesongens første hjemmeseier.Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Hønefoss - Molde 1-1.

Tom Gulbrandsen har løftet Hønefoss, men heller ikke søndag klarte HBK å holde mer enn én omgang. Det ble 1-1 hjemme mot Molde.

Dermed står Ringerike-klubben fortsatt uten hjemmeseier etter fire forsøk i toppseriedebuten. Det så lenge lyst ut for lagets første seier på eget gress. Men Molde klarte å utligne og sikre seg ett poeng ni minutter før slutt, i et oppgjør med mange sjanser og mye spenning.

— Det er «skönt» at vi fikk målet. Vi løftet oss i annen omgang og klarte å ta over mye av banespillet, men fortsatt mangler mye før vi er på fjorårets nivå, sa Molde-trener Kjell Jonevret.

Sist sesong ble MFK serietoer. Sesonginnledningen har vært alt annet enn lystig for de blåkledde. Hjemmelagets trener var ikke fornøyd med at seieren glapp mot slutten.

— Jeg legger ikke skjul på at jeg er skuffet når vi faktisk klarer å holde ledelsen til det gjenstår ni minutter. Men alt i alt er det vel greit med poengdeling etter at Molde spilte oss lave etter pause, mente Gulbrandsen.

— Det påvirket oss at Erik Hagen måtte ut med skade, men det forklarer ikke at Molde scoret, fortsatte «Bukken».

Pangåpning
Hønefoss fikk en pangåpning. Allerede etter tre minutter lå ballen bak Jan Kjell Larsen, som for anledningen hadde fått sjansen i buret på bekostning av Ben Amos. Larsen kunne ikke gjøre noe med skuddet fra Paul Obiefule da afrikaneren fikk drømmetreff fra 12 meter på en retur etter corner

Hønefoss ble oppildnet av den tidlige ledelsen og burde han doblet da Davy Claude Angan kom alene med keeper etter 14 minutter. Samme mann fikk også en kjempemulighet da Larsen sto i veien og avverget mesterlig sju minutter senere. Molde kom mer med utover i omgangen. Først skjøt Emil Johansson i stolpen fra nesten død vinkel, og sju minutter før pause måtte Hønefoss-keeper Thomas Solvoll ut i full strekk for å avverge en heading fra Christian Steen.

Begge lag måtte bytte ut en av sine mest sentrale spillere før annen omgang. Knut Olav Rindarøy fikk en smell like før pause, mens Erik Hagen fikk kjenning med hofteskaden og valgte å gi seg etter 45 minutter. Det var søndag kveld usikkert om de to forsvarskjempene er klare til neste serierunde.

Slo tilbake
Annen omgang ble preget av mye spill mot hjemmelagets mål. Molde jaktet knallhardt for å komme à jour, men vertene forsvarte seg mesterlig helt til det var spilt 80 minutter. Da kom Mattias Moström seg fri helt nede på dødlinjen og fikk slått ut i feltet til Daniel Berg Hestad, som kunne styre ballen ned i keepers lengste hjørne.

Hønefoss slet med midtforsvaret etter at Hagen gikk ut, og det var en litt merkelig disponering av trener Tom Gulbrandsen å sette urutinerte Tor Øyvind Hovda inn på hans plass. Det utnyttet gjestene maksimalt og kom til mange sjanser fra sentral posisjon i annen omgang. Best hos Hønefoss var keeper Thomas Solvoll, mens Vegard Forren spilte en god kamp bakerst hos Molde.

Med poengdeling i ringeriksbyen er Molde fortsatt på 13.-plass med ni poeng, mens Hønefoss innehar sisteplassen med like mange poeng som Sandefjord.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!