Sesongens første LSK-tap

Trener Geir Bakke mente LSK var grusomt upresise før hvilen. Etter pause ble det tre baklengsmål og rødt kort mot Godset.

STANGET INN 1-0: Ipalibo Jack var knusende overlegen i lufta like etter hvilen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
STANGET INN 1-0: Ipalibo Jack var knusende overlegen i lufta like etter hvilen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømsgodset - Lillestrøm 3-0 (0-0)

Et ubeseiret Lillestrøm var ute etter luke på toppen av tabellen etter at Moldes kamp mot Jerv ble utsatt grunnet smitte i troppen til sistnevnte.

I stedet for jubel ble det en frustrerende kveld for de gulkledde. Ingenting stemte de første 45 minuttene, og Geir Bakkes mannskap klarte aldri å reise seg etter kalddusjen noen minutter etter pause.

LSK har scoret mange mål etter dødballsituasjoner denne sesongen, men i kveld var det Godset som kunne juble etter en corner - da Ipalibo Jack stanget inn ledelsen.

Kristoffer Tokstad la på til 2-0 etter en tabbe i forsvaret til bortelaget og Lars-Jørgen Salvesen satte et vakkert punktum med 3-0 på et langskudd.

Dermed stoppet Lillestrøm på elleve kamper uten tap i Eliteserien denne sesongen. Gjermund Åsen ble i tillegg utvist etter et direkte rødt kort.

- Vi får ikke fart på noen ting i dag. Det er en sånn kamp som kommer en gang iblant. Vi er upresise, vi mister ballen, vi er usikre - det enkle, som er det geniale, å slå pasninger fra a til b begynner vi å slurve med. Det smitter i den gale retningen og vi har vært gode i år til å få til det motsatte, men i dag ble det en dårlig fotballkamp fra Lillestrøm Sportsklubb, sier Geir Bakke til Discovery etter kampen.

- Det skal svi, det skal gjøre vondt, og så kommer det alltid en ny ball, sier han.

Treneren sier at laget ikke føler noe gullpress.

- Hvis vi skal snakke om gull og tenke på gull, så må vi bli bedre på veldig mye, sier Bakke.

Amper stemning

Det tente skikkelig til tidlig i kampen da Igoh Ogbu kastet seg inn og taklet Tokstad, som ble liggende og vri seg i smerte i boksen. Sistnevnte ville ha straffe, men dommer Tore Hansen signaliserte corner.

- Jeg syntes det ser ut som han er på ballen, sa Eurosport-ekspert Christian Gauseth i studio.

Like etterpå brøt det ut tumulter mellom lagene, for hjemmelagets spillere var alt annen enn fornøyd med taklingen og resultatet av den. To spillere fikk servert det gule kortet da røyken hadde lagt seg.

Det var ikke mange sjanser å skrive hjem om før hvilen, men bortelaget kunne gått til pause med ledelsen. Akor Adams fikk en stor sjanse da spissen fikk gå uforstyrret og avslutte fra rundt 16 meter, men ballen gikk rett på keeper Viljar Myhra.

Lillestrøm-trener Geir Bakke var ikke fornøyd med det han fikk se av de gulkledde før pause.

- Jeg syns vi er grusomt upresise på de enkle tingene. Vi må tørre mer. Vi virker litt stressa, vi flytter oss for sakte. Vi virker litt bekymret med ball, det skal vi ikke ha noe av, sier Bakke til Discovery.

Godset ropte på straffe ved et par anledninger, men kaptein Lars-Jørgen Salvesen ville ikke snakke om det.

- Samme det, vi er klare for andre omgang, sa han til Discovery.

To mål etter hvilen

Strømsgodset hadde seks ligakamper uten tap før det ble bråstopp og hele 1-5 mot Sarpsborg 08 i forrige runde. Du vet aldri hva du får med drammenserne.

Trener Håkon Wibe-Lund sa i pausen at mannskapet hans så mer ut som det Strømsgodset de ønsker å være, og like etter hvilen fikk hjemmelaget betalt for en solid forestilling.

Dødballaget Lillestrøm fikk smake sin egen medisin da Ipalibo Jack raget høyest på en corner og stanget ballen ned i hjørnet. En skikkelig kalddusj for serielederne.

Godset doblet ledelsen kvarteret før slutt. Ifeanyi Mathew spilte ballen rett til Tokstad, som takket og bukket for den gesten. Han vendte opp og sendte ballen i mål via stolperota.

Rødt kort

Det gikk fra vondt til verre for LSK da Gjermund Åsen hoppet inn i en takling på Herman Stengel med det som så ut som knottene først, og ble belønnet med det røde kortet.

- Det er klart det er tungt. Vi jobber litt i motbakke i dag og kommer ikke opp på det vanlige nivået, sier Åsen til Discovery.

- Jeg får et litt langt touch og treffer med en bøyd fot. Jeg syns det røde er ganske strengt, sier han om det røde kortet, samtidig som han tar kritikk:

- Men jeg legger meg totalt flat for at jeg satte laget i den situasjonen.

Salvesen hamret ballen i vinkelen seks minutter på overtid. Seieren kunne også blitt større, for Godset-innbytter Fred Friday skjøt ballen i tverrliggeren på overtid.

- Jeg gleder meg til å se den igjen. Det var deilig å avslutte med den, sier Salvesen om scoringen.

Molde vil lede Eliteserien med ett poeng ned til Lillestrøm med seier i hengekampen mot Jerv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer