Sesongens første pallplass for Kristoffersen

Maktdemonstrasjon fra Marcel Hirscher.

BESTE NORDMANN: Henrik Kristoffersen ble beste nordmann i storslalåmrennet i Beaver Creek søndag. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO
BESTE NORDMANN: Henrik Kristoffersen ble beste nordmann i storslalåmrennet i Beaver Creek søndag. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLOVis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen ble beste nordmann i storslalåmrennet i Beaver Creek søndag, og tok sin første pallplass for sesongen med sin tredjeplass.

- Det føles veldig bra. Jeg hadde absolutt ikke trodd det i denne bakken. Jeg har aldri fått det til ordentlig her, heller ikke i storslalåm i VM. Jeg har endret litt på utstyret for at det skal passe den amerikanske snøen litt bedre, og det ser ut til å fungere ganske bra, sier han til NTB.

Kristoffersen, som etter en solid første omgang kjørte femte sist i finaleomgangen, fulgte opp den gode kjøringen og noterte seg bestetid i mål med fire alpinister igjen på toppen.

Men ingen kunne gjøre noe med østerrikske Marcel Hirscher, som leverte en ren maktdemonstrasjon. På plassen bak fulgte franske Victor Muffat-Jeandet, og Kristoffersen på tredje.

- Det er helt rått det han driver med, konkluderte NRK-kommentatorene Andreas Toft og Marius Arnesen.

Leif Kristian Haugen kjørte en solid første omgang, og hadde et godt utgangspunkt mot andre. Men det gikk hakket for treigt, og det ble et stykke bak for nordmannen. Til slutt ble det en tolvteplass.

Det ble dramatikk da flere av storfavorittene, blant annet Ted Ligety, kjørte ut i første omgang. Kjetil Jansrud havnet på en 16. plass i første omgang, men tapte litt tid i andre omgang, og klarte ikke å hevde seg helt i toppen. Likevel endte han èn plassering opp.

Aksel Lund Svindal sto over dagens renn på grunn av sykdom.