Sesongens første seier for Hareides menn

Endelig vant Örgryte.

FØRSTE SEIER: Åge Hareide og Örgryte tok sesongens første seier på bortebane mot Hammarby i kveld.Foto: Adam Ihse / SCANPIX
FØRSTE SEIER: Åge Hareide og Örgryte tok sesongens første seier på bortebane mot Hammarby i kveld.Foto: Adam Ihse / SCANPIXVis mer

Åge Hareides svenske klubb Örgryte tok sesongens første seier da det ble 1-0 mot Hammarby mandag.

Først i den 15. runden kom den første trepoengeren for det svenske bunnlaget. Hareide tok over styringen i klubben tidligere i måneden, og sto bokført med ett tap og en uavgjortkamp før mandagens oppgjør i Stockholm.

Og i den svenske hovedstaden trengte ikke den norske treneren vente lenge på noe å glede seg over. Etter tre minutter ordnet spissen Marcus Allbäck enkelt 1-0 ved å overliste Kristoffer Björklund, som voktet hjemmeburet i Rami Shaabans skadefravær.

Det ble en skikkelig kalddusj for vertene. Minuttet før baklengsmålet hadde Simon Helg headet i tverrliggeren.

Hareides elever holdt imidlertid tett bakover etter åpningsmålet, og kunne med det sikre en særdeles viktig borteseier.

— Vi visste at Hammarby ville ha ballen mye, og vi valgte å spille med et tett forsvarsspill og skape sjanser på raske overganger, sa Hareide.

— I andre omgang bestemte vi oss for å beskytte vår banehalvdel. Vi visste at det var farlig, men spillerne viste bra arbeidsmoral, la han til.

(NTB)