FILLERN OGSÅ!: José Mourinho gjorde det klinkende klart hva han syntes om dommer Mike Deans innsats under oppgjøret mellom Chelsea og Sunderland i april. I går ble han bøtelagt for en sarkatisk tirade i etterkant av matchen. I dag trakk han nettopp den kampen fram som sesongens høydepunkt. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
FILLERN OGSÅ!: José Mourinho gjorde det klinkende klart hva han syntes om dommer Mike Deans innsats under oppgjøret mellom Chelsea og Sunderland i april. I går ble han bøtelagt for en sarkatisk tirade i etterkant av matchen. I dag trakk han nettopp den kampen fram som sesongens høydepunkt. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB ScanpixVis mer

- Sesongens høydepunkt var tapet for Sunderland

Mourinho er seg selv lik.

(Dagbladet): Forut for sesongens siste kamp, kan José Mourinho se langt etter å vinne Premier League-tittelen i sin første sesong tilbake i London-klubben. Med fire poeng opp til Manchester City, og to poeng til Liverpool, er det beste de blåkledde kan håpe på en 2.-plass.

På dagens pressekonferanse fikk den eksentriske manageren spørsmål om hva som var sesongens høydepunkt for ham. Sarkasmen satt løst hos portugiseren da han trakk fram øyeblikket hvor han mener tittelen glapp.

- Denne sesongen tapte jeg på Stamford Bridge for første gang. Jeg tapte mot Sunderland, og for meg er det sesongens høydepunkt, sa han ifølge britiske Telegraph.

Bøtelagt Og nettopp tapet mot Sunderland den 19. april markerte slutten på en æra. Liverpool-leiesoldaten Fabio Borini var sikker fra ellevemeteren, og ga et bortelaget seieren på «Brua».

Med Mourinho i sjefsstolen har ikke dette skjedd i Premier League på 77 kamper.

«The Special One» gjorde det også ettertrykkelig klart hva han mente om dommer Mike Deans innsats den lørdagskvelden. Også da med sarkastiske undertoner.

For det fikk han i går 100 000 kroner i bot av det engelske fotballforbundet. Dette kommer i tillegg til de 80 000 han må betale etter å ha blitt bortvist mot Aston Villa.

- Jeg liker ikke å tape Mourinho gjorde det videre klart at han nyter å være tilbake på «ball-øya», men at enkelte av sesongens opplevelser ikke helt leverte i henhold til de standardene han forventer seg av engelsk fotball.

- Jeg liker ikke å tape, men jeg må si at å tape som vi gjorde mot Crystal Palace hører hjemme i engelsk fotball.

- Å tape som vi gjorde mot Sunderland og Aston Villa er ikke engelsk fotball. Jeg liker engelsk fotball, men jeg liker ikke det som ikke er engelsk fotball, svarte han - på noe kryptisk vis.

På søndag venter Ole Gunnar Solskjærs Cardiff på motsatt banehalvdel på Stamdford Bridge. Waliserne kan ikke gjøre stort annet enn å redde ansikt, mens Chelsea altså kan klatre en plass på tabellen dersom Liverpool skulle snuble fullstendig mot Newcastle.

SISTE HINDER: Ole Gunnar Solskjærs nedrykksklare Cardiff er siste kamp på programmet for Chelsea denne sesongen. Cardiff måtte lørdag belage seg på den lange ferden ned etter Sunderlands sjokkseier mot Manchester United på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB Scanpix
SISTE HINDER: Ole Gunnar Solskjærs nedrykksklare Cardiff er siste kamp på programmet for Chelsea denne sesongen. Cardiff måtte lørdag belage seg på den lange ferden ned etter Sunderlands sjokkseier mot Manchester United på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY / NTB Scanpix Vis mer