Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Årets lag i Premier League

Sesongens lag i Premier League

Disse elleve spillerne mener vi har vært best i engelsk fotball denne sesongen.

(FourFourTwo): Premier League-sesongen ble avsluttet i går og i den anledning har Dagbladets sportsredaksjon satt opp det vi mener er sesongens lag i Premier League.

Vi har ikke tatt hensyn til balanse i laget, som kommer ut i en 3-5-2-formasjon. Følgende elleve spillere er plukket ut:

Keeper:

David de Gea (Manchester United)

Det er en grunn til at spanjolen har blitt kåret til Manchester Uniteds beste spiller fire av de siste fem sesongene. Han ble med det den første til å få utmerkelsen ved fire forskjellige anledninger. Denne sesongen har keeperen holdt nullen 18 ganger og skal ha en stor del av æren for at klubben sikret seg andreplassen i årets sesong. De Gea scorer skyhøyt på «expected saves», som sier at han redder mer enn det som er forventet av ham.

KLISTREMERKER: Hva er det som gjør at folk går bananas over Paninis klistremerker hver gang det er et stort mesterskap i fotball? Vis mer

Forsvar:

Jan Vertonghen (Tottenham)

Tottenham gjorde det spennende for seg selv på slutten av sesongen, men sikret til slutt topp 4-plassen. Med Toby Alderweireld ute i store deler av sesongen, har makker Jan Vertonghen stått fram som en bauta i laget til Mauricio Pochettino. Vertonghen har slått tredje flest pasninger av forsvarerne i ligaen denne sesongen. Den allsidige stopperen har lagt bak seg sin beste sesong i Tottenham etter overgangen fra Ajax i 2012 og er selvskreven på laget.

Nicolás Otamendi (Manchester City)

Ingen forsvarere i Premier League slår flere pasninger enn den argentinske midtstopperen denne sesongen. Han skal også ha en del av æren for at Manchester City har sluppet inn færrest mål av samtlige lag, til tross for et fyrverkeri av et angrepsspill. Stopperen har også scoret fire mål selv. Selv om Otamendi har falt litt i form mot slutten av sesongen, gjør helheten at han fortjener en plass i elleveren.

César Azpilicueta (Chelsea)

Azpilicueta gjør ikke så mye ut av seg i trebackslinja til Chelsea, men spanjolen er en veldig viktig brikke i Antonio Contes lag. Forsvareren har bare gått glipp av en eneste seriekamp denne sesongen. Han er trygg i forsvar og viser en utrolig arbeidsinnsats. Han er også en omskolert midtstopper som er kreativ, noe hans seks assist denne sesongen er et bevis på. Det er på tide at han får den skryten han fortjener.

DOKUMENTAR: Det var meningen at VM i 1998 skulle bli Ronaldos store øyeblikk, men et uventet anfall knuste både hans og Brasils drømmer. Fire år seinere returnerer han til den største scenen i fotball for å få revansj. O Fenomeno og de som står ham nærmest tar oss gjennom eventyravslutningen. Video: FourFourTwo Vis mer

Midtbane:

Mohamed Salah (Liverpool)

Egypteren ble kåret til årets spiller av spillerne og journalistene denne sesongen. Salah har hatt en fantastisk debutsesong for Liverpool med hele 32 scoringer (Premier League-rekord). Varemerket hans har blitt å skjære inn fra høyrekanten og hamre ballen i motsatt hjørne med sin fryktede venstrefot. Han står også bokført med ti målgivende pasninger i Premier League - imponerende tall for en ving.

David Silva (Manchester City)

Manchester Citys hovmester som elegant danser seg rundt på banen. Selv med trøbbel på hjemmebane, med et nyfødt barn som kom for tidlig, har ikke David Silva latt seg påvirke på banen. Den kreative spanjolen står med elleve målgivende pasninger og har dominert midtbanen til Manchester City sammen med Fernandinho og Kevin De Bruyne.

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Den eneste spilleren som kunne utfordre Mohamed Salah om tittelen årets spiller. Til slutt kom belgieren akkurat litt for kort. KDB er en spiller som har alt; han er god defensivt, kan dirigere spillet, slår fantastiske pasninger og scorer mål selv. Oppfattes sammen med David Silva som hjernen i Manchester City. Ingen har slått flere assist enn De Bruyne med sine 16 denne sesongen.

Christian Eriksen (Tottenham)

Dansken har tidvis ligget litt dypere i banen denne sesongen, samtidig som spillere som Son Heung-min og Harry Kane har blomstret offensivt. Det er knapt noen som er bedre til å diktere spillet enn Eriksen, som tross alt også står med ti mål og ti assist i Premier League. Det finnes knapt en bedre dødballfot i hele ligaen og vi gleder oss til å følge ham i VM.

Raheem Sterling (Manchester City)

Får plassen foran Leroy Sanè, som ble kåret til sesongens unge spiller. Vi mener Sterling har vært hakke hvassere enn sin lagkamerat på motsatt kant. Sterling har alltid hatt stort potensial, men det var først da Pep Guardiola tok over jobben at han har slått ut i full blomst. Hele 18 scoringer i ligaen har det blitt på vingen, som er et konstant uromoment. Hvis vi tar med elleve assist, er det umulig å komme unna 23-åringen.

DOKUMENTAR: Det er 30 år siden Sir Alex Ferguson tok over Manchester United og revolusjonerte klubben. FourFourTwo har snakket med de som jobbet ham for å finne de ukjente historiene om legenden. Video: FourFourTwo Vis mer

Angrep:

Roberto Firmino (Liverpool)

Brasilianeren får kanskje ikke den oppmerksomheten han fortjener. Firmino fungerer som oppspillspunkt, bindeledd mellom en trio på topp og er en notorisk målscorer, noe få ville mestret i Jürgen Klopps lag. Firmino gjør grovjobben like godt som den offensive biten og er elsket av Klopp for bidraget. Han står med 27 mål og 17 assist i alle konkurranser denne sesongen.

Harry Kane (Tottenham)

Tottenhams storscorer leverer sesong etter sesong. Det er bare Salah som har scoret flere mål enn spissen. For fjerde år på rad har engelskmannen notert seg for minst 20 scoringer i Premier League (30 seriemål denne sesongen). Det er vanskelig å argumentere mot at Kane er blant de beste, om ikke den beste, avslutteren i engelsk fotball.

Spillere som ikke nådde helt opp:

Sergio Agüero, Kyle Walker, Fernandinho, Antonio Valencia, Nacho Monreal, Leroy Sané, Ederson, Andy Robertson, N'Golo Kantè, Pascal Gross, Nick Pope.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media