Sesongens letteste hjemmeseier?

For United. Carew starter for Villa.

• Fire kamper direkte på http://live.dagbladet.no fra kl 20.45!

(Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson er selvsagt for rutinert til å undervurdere Watford, og krever å bli trodd når han sier at kveldens hjemmekamp mot Watford vil bli en tøff oppgave.

Men det er ikke mange som kjøper advarselene til United-manageren. Ligaleder United mot tabelljumbo Watford på Old Trafford er Goliat mot David - minst.

Og United blir ikke akkurat mindre favoritter når man ser på lagenes statistikk denne sesongen, utarbeidet av BBC. For her er kontrastene så store som de kan få blitt:

• United har vunnet flest kamper av alle i Premier League (18). Watford har vunnet færrest av alle (2).

• United har scoret flest mål av alle (53). Watford har scoret minst (14).

• United har scoret det første målet i kampen oftest, sammen med Chelsea (18). Watford har scoret det første målet sjeldnest av alle (5).

• United har flest spillere på scoringlista i Premier League (14). Watford har færrest (6).

STORFAVORITT: Cristiano Ronaldo møter Premier Leagues antatt dårligste lag i kveld. Alt annet enn seier vil være en enorm skuffelse for de røde djevlene. Foto: AP
STORFAVORITT: Cristiano Ronaldo møter Premier Leagues antatt dårligste lag i kveld. Alt annet enn seier vil være en enorm skuffelse for de røde djevlene. Foto: AP Vis mer

Lista kunne vært mye lenger. Men selv om alt annet enn hjemmeseier virker usannsynlig, er mye av sjarmen med fotballen at David kan slå Goliat.

Nødt til å vinne

Selv om Sir Alex Ferguson neppe vil framstå særlig sjarmerende dersom laget hans snubler i kveld.

- Jeg gjentar det jeg sa etter Arsenal-kampen (1-2-tap). Vi har ikke råd til å slurve nå, sier Ferguson.

Og serverer den velkjente «en-kamp-av-gangen»-oppskriften på hvordan United skal unngå akkurat det:

- Måten vi må gjøre dette på er å si: «Denne kampen skal vinnes, og etterpå går vi videre til nesten kamp. Det vil ikke bli lett mot Watford, fordi de vil kjempe for livet. Vi må ikke ta foten av gasspedalen, sier han.

Watford-kaptein Jordan Stewart har ingen intensjoner om å besøke Old Trafford som en ren turist.

- Alle vet at de er et stort lag, og det kommer til å bli tøft. Men vi skal kaste oss over dem, være i ansiktet på dem hele tida og gi dem kamp, sier han.

PS! John Carew får også ilddåpen i Premier i kveld. Nordmannen starter for Aston Villa som møter Newcastle borte, med drøye 50 000 fanatiske fans på St. James Park.