Sesongens største Premier League-flopper: Manageren tok grep da han nærmet seg bisarr klausul

Her er ni spillere som absolutt ikke har slått til i England etter overgangene i sommer. 

FLOPP: Simone Zaza har nå forlatt West Ham og begynt på et nytt eventyr i Valencia ut sesongen. Foto: Jed Leicester/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FLOPP: Simone Zaza har nå forlatt West Ham og begynt på et nytt eventyr i Valencia ut sesongen. Foto: Jed Leicester/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

(FourFourTwo): Vi har kommet over halvveis i Premier League-sesongen, og vi kan trygt slå fast at noen av sommerens spillerkjøp foreløpig ikke har slått an.

Manchester United, Liverpool og Chelsea er blant klubbene som har fått valuta for pengene i spillere som Zlatan Ibrahimovic, Sadio Mané og N'Golo Kanté for å nevne noen.

Og så har du klubber som absolutt ikke har fått valuta for pengene, og som angrer på at de i det hele tatt valgte å bruke pengene slik de gjorde.

Her er de ni av de aller dårligste sommer-kjøpene i Premier League:

9. Sofiane Boufal (Lille til Southampton for rundt 160 millioner kroner).

Southampton 23 år gamle offensive midtbanespiller har pådratt seg to kneskader i 2016/17, noe som forklarer noe av hans svake start under manager Claude Puel. Marokkaneren har glimtvis vist hva han kan, deriblant matchvinnerscoringer mot Middlesbrough i desember, men totalt sett har han slitt med å vise form.

I noen tilfeller har han snarere vist det totalt motsatte. Da Southampton tapte 1-4 for Tottenham på hjemmebane, uttalte Soccer Saturday-profil Jeff Stelling at det var «den mest skammelige forestillingen jeg har sett av en profesjonell fotballspiller i hele mitt liv». Og Stelling er vanligvis nokså nøytral.. Etter å ha operert et skadet kne i mai, brukte Boufal fire måneder på å komme tilbake. Dessverre pådro han seg en betennelse i samme kne forrige uke. Overgangen fra Lille vil vise seg å være en katastrofe dersom skader fortsetter å ødelegge for rekordsigneringen.

SLITER MED SKADER: Sofiane Boufal. Foto: NTB Scanpix
SLITER MED SKADER: Sofiane Boufal. Foto: NTB Scanpix Vis mer

8. Jordon Ibe (Liverpool til Bournemouth for rundt 150 millioner kroner).

Bournemouth ventet nok store ting da de slo sin egen overgangsrekord og bladde opp 150 millioner kroner for Jordon Ibe i juli. I en alder av 20 år hadde vingen allerede notert seg for 60 førstelagskamper med Liverpool, og det var ventet at han ville fortsette utviklingen ved å spille uke ut og uke inn for Bournemouth.

På Anfield var man derimot bekymret for om hans til tider tekniske kvaliteter ikke samsvarte med Ibes fotballhode. Manager Eddie Howe har derfor måttet ta hånd om en spiller som bruker for mye tid på å henge med hodet og løpe seg fast i problemer.

- Han har ikke vært fast på laget og det har vært skuffende for både ham og oss, sa Howe til Bournemouth Echo etter FA-cup-kampen mot Millwall denne måneden. De siste 16 kampene for The Cherries har Ibe verken scoret eller gitt en målgivende pasning.

HAR SKUFFET: Bournemouths Jordon Ibe. Foto: NTB Scanpix
HAR SKUFFET: Bournemouths Jordon Ibe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

7. Andros Townsend (Newcastle til Crystal Palace for rundt 130 millioner kroner).

Da Townsend ble kjøpt så prislappen ut til å være en smart handel for Palace. Alan Pardews vingfokuserte og kontringsglade Crystal Palace trengte en rask ving som kunne ta bort noe av presset på Wilfried Zaha, og den tidligere Tottenham-spillere så ut til å passe som hånd i hanske.

Men etter å ha bokført ett mål og en assist på 20 ligakamper, har Townsends endimensjonale angrepstil og slappe defensive holdninger vist hvorfor Spurs var glade for å bli kvitt ham. Ifølge rapporter er ikke manager Sam Allardyce en fan, og han kan finne på å selge ham allerede denne måneden - tilbake til Newcastle.

SKAPER LITE: Andros Townsend. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SKAPER LITE: Andros Townsend. Foto: Javier Garcia/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

6. Ahmed Musa (CSKA Moskva til Leicester for rundt 170 millioner kroner)

Leicester tittelforsvar har vært en udiskutabel katastrofe, og selv om det var forventet at klubben skulle slite denne sesongen, har Claudio Ranieris sommersigneringer vært en katastrofe.

Dette var tidenes mulighet til å bygge på suksessen og etablere seg som en stor kraft i årene som kommer, men i stedet kastet The Foxes bort rundt 700 millioner kroner på seks signeringen som har gitt minimalt utbytte. Den verste av alle er Musa, som bare har startet seks kamper siden han kom fra CSKA Moskva. To mål på to kamper mot Crystal Palace og Tottenham i oktober ga håp om at målene ville renne inne, men i stedet gikk Musa ni kamper uten nettkjenning.

SCORER FÅ MÅL: Ahmed Musa. Foto: Reuters / Ed Sykes / NTB Scanpix
SCORER FÅ MÅL: Ahmed Musa. Foto: Reuters / Ed Sykes / NTB Scanpix Vis mer

5. Borja Baston (Atletico Madrid til Swansea for rundt 150 millioner kroner).

Du vil bli tilgitt dersom du ikke kjenner navnet hans. For de som ikke kjenner ham, Baston er Swanseas rekordkjøp og mannen som har nettet én gang på 12 kamper i 2016/17.

Det er kanskje litt urettferdig å bedømme Baston så tidlig. 24-åringen scoret 18 ligamål for Eibar forrige sesong, og så ut til å være en smart signering i august, men at han pådro seg en skade like etterpå hjalp ikke akkurat. Sjefene i Swansea bør også dele på skylden for at spilleren ble hentet så seint i sommer.

IKKE VIST STORT: Swanseas Borja Baston. Foto: Reuters / Hannah McKay
/ NTB Scanpix
IKKE VIST STORT: Swanseas Borja Baston. Foto: Reuters / Hannah McKay / NTB Scanpix Vis mer

4. Vincent Janssen (AZ Alkmaar til Tottenham for rundt 170 millioner kroner).

Harry Kanes backup-løsning har vært ineffektiv helt siden han ankom AZ Alkmaar. Den nederlandske spissen har bare nettet tre mål på 23 kamper for klubben, men Mauricio Pochettino har lovet å vise ham mer «kjærlighet» og Tottenham håper fortsatt at 22-åringen, som scoret 27 mål i Æresdivisjonen forrige sesong, vil slå tilbake.

BACKUP: Tottenhams Vincent Janssen. Foto: David Klein/Sportimage/PA/NTB Scanpix
BACKUP: Tottenhams Vincent Janssen. Foto: David Klein/Sportimage/PA/NTB Scanpix Vis mer

Sammen med Sissoko og Georges-Kevin Nkoudou, kastet Spurs bort rundt 580 millioner kroner i sommer.

3. Claudio Bravo (Barcelona til Manchester City for rundt 170 millioner kroner).

Du er nødt til å føle med Bravo. Joe hart var en populær mann i Manchester og keeperen som Pep Guardiola valgte å erstatte ham med ville være under et stort press. Men chileneren har ikke akkurat hjulpet til med å lette på det presset. Etter som ukene har passert har Bravo symbolisert alt som har gått galt for Guardiola denne sesongen.

Han ble signert for sin styrke med ballen i beina, men det viser seg at Bravo ikke er så flink med hendene, og sjeldent er interessert i å bruke dem. Frustrasjonen over keeperens svake sesong toppet seg med den svake forestillingen mot Everton på Goodison forrige helg (0-4), da Bravo ikke maktet å redde en eneste avslutning på mål. Han har sluppet inn 14 mål på de siste 22 skuddene mellom stengene.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher oppsummerte det hele nasjonen tenkte, da han sleit med å finne ordene som kunne beskrive Bravos forestilling:

IKKE NOE Å ROPE HURRA FOR: City-keeper Claudio Bravo. Foto: NTB Scanpix
IKKE NOE Å ROPE HURRA FOR: City-keeper Claudio Bravo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han må redde denne.. Herregud.

2. Moussa Sissoko (Newcastle til Tottenham for rundt 300 millioner kroner).

Det var mange som var overrasket da Mauricio Pochettino bladde opp så mye penger for en spiller som rykket ned forrige sesong, og ingenting har nok forandret seg. Franskmannen har bare maktet å starte seks kamper og har slitt med å passe inn i Spurs' høye tempo med korte direkte pasninger når han kommer inn fra benken.

Med tanke på hvor bra mannskapet til Pochettino har spilt denne sesongen, er den høye prislappen hans enda mer frustrerende. Bare tenk på hvilke spillere de kunne fått for de pengene.

KOSTET FLESK: Moussa Sissoko. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
KOSTET FLESK: Moussa Sissoko. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

1. Simone Zaza (Juventus til West Ham for rundt 41 millioner kroner på lån).

Du husker sikkert mannen som trippet komisk lenge før han hamret straffesparket langt over mål for Italia i EM? West Ham har så smått begynt å finne tilbake til seg selv igjen, men en rekke svake signeringer i sommer kostet nesten Slaven Bilic jobben. Alle de åtte signeringene kunne fått en plass på denne lista, men Zaza er den som fortjener det mest takket være en bisarr klausul i kontrakten: West Ham måtte kjøpe 25-åringen for 200 millioner kroner dersom han fikk 14 kamper for The Hammers. Det var derfor ikke overraskende at Bilic sørget for at det ikke skjedde da Zaza nærmet seg det målet.

Zaza har nå forlatt London-klubben og begynt på et nytt eventyr i Valencia ut sesongen, og han innrømte at: «Hovedgrunnen til at det ikke gikk er meg selv fordi jeg ikke var tilstede mentalt. Jeg var veldig negativ og med tanke på alt som skjedde fikk jeg aldri oppleve den positive siden.»

Vi kan trygt si at West Ham-fansen heller ikke gjorde det.

MERKELIG TILLØP: Her hjemme er nok Simone Zaza mest kjent for å ha bommet på et komisk straffespark i VM-kampen mellom Italia og Tyskland i sommer. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
MERKELIG TILLØP: Her hjemme er nok Simone Zaza mest kjent for å ha bommet på et komisk straffespark i VM-kampen mellom Italia og Tyskland i sommer. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer