Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sesongens verste kjøp i Premier League

Disse elleve spillerne har ikke levd opp til forventningene i sin første sesong for ny klubb.

HAR SKUFFET: West Ham-duoen Joe Hart og Patrice Evra. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HAR SKUFFET: West Ham-duoen Joe Hart og Patrice Evra. Foto: BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Liverpools Mohamed Salah ble kåret til sesongens beste spiller i sin første sesong med de røde - av både journalister og spillerne.

Han er en suksesshistorie fra Premier League-sesongen, men det er ikke de elleve spillerne vi nå skal presentere:

Keeper: Joe Hart (Fra Manchester City til West Ham)

Etter en vanskelig periode i Italia med Torino i 2016/17, håpet Hart å få karrieren på rett kjøl igjen med West Ham, nok en gang på lån fra City.

Men bare fire måneder seinere (etter å ha sluppet inn 33 mål på 14 kamper) ble keeperen vraket til fordel for keepermakker Adrián.

Så nå er ikke Hart engang sikret en plass i Englands VM-tropp til sommeren. Hart, som fylte 31 i april, måtte også se sine tidligere lagkamerater i City herje i Premier League.

Høyreback: Pablo Zabaleta (Manchester City til West Ham)

Dersom Pep Guardiola bestemmer seg for at en spiller ikke er god nok, kan du anta at det er en veldig god grunn til det.

Zabaleta blir sett på som en av de beste høyrebackene i Premier League-æraen med to Premier League-titler i beltet, men den 33 år gamle veteranen virker ikke å ha farten som skal til for å konkurrere i Englands øverste divisjon lenger.

Argentineren har spilt en stor rolle i divisjonens verste forsvar denne sesongen (det er bare tabelljumbo Stoke som har sluppet inn like mange mål i Premier League som West Ham, med sine 67 baklengs).

Toårskontrakten til Zabaleta, som skal være verdt rundt én million i uka, virker ikke å være en god investering.

Midtstopper: Michael Keane (Burnley til Everton)

Everton bladde opp rundt 275 millioner kroner for Keane etter en strålende sesong i 2016/17.

Samtidig som Keane har slitt med formen, har gamleklubben Burnley sluppet inn 18 mål færre enn Everton.

Samtidig har mannen som erstattet Keane i Burnley, James Tarkowski, også tatt plassen hans på landslaget, etter en god sesong.

KLISTREMERKER: Hva er det som gjør at folk går bananas over Paninis klistremerker hver gang det er et stort mesterskap i fotball? Vis mer

Midtstopper: Jaïro Riedewald (Ajax til Crystal Palace)

Samtidig som Davinson Sánchez har blomstret i Tottenham, har hans tidligere lagkamerat (som spilte på et Ajax-lag som kom til Europa League-finalen) raskt blitt bildet på Frank de Boers svake lederskap på Selhurst Park.

Etter 0-3 i åpningskampen mot nyopprykkede Huddersfield, ble Riedewald vraket og fikk først spille igjen tre kamper seinere, i det som var de Boers siste kamp som manager i klubben.

Etter å ha blitt omskolert til defensiv midtbanespiller, har 21-åringen bare startet ytterligere tre kamper under Roy Hodgson.

Venstreback: Patrice Evra (Marseille til West Ham)

Ikke for å henge ut West Ham, men klubben har gjort noen forferdelige signeringer denne sesongen.

Etter å ha blitt utestengt fra europeisk fotball fram til juni 2018 for å ha sparket en supporter under en Europa League-kamp, fikk Evra sparken i Marseille.

Men West Ham bestemte seg for å signere den nå 36 år gamle franskmannen i februar - bare noen uker etter at deleier David Sullivan hadde uttalt at West Hams neste signeringer «ikke ville være eldre spillere, det ville være unge spillere. De ville ikke være 32 år». (Han tok jo strengt tatt ikke helt feil når det gjelder det siste).

Evra sier at han ønsker å spille til han er 40. West Ham-fansen håper nok at det vil skje langt unna London stadion.

Midtbane: Renato Sanchez (Bayern München til Swansea)

Stakkars Renato Sanches, den siste spilleren som ikke har levert varene etter å ha fått stempelet som et megatalent. Sommeren 2016 ble Sanches kåret til EMs beste unge spiller som 18-åring, og Bayern betalte Benfica rundt 35 millioner euro for ham (som kan øke til 80 millioner euro dersom visse klausuler oppnås).

Etter noen vanskelige sesonger i Tyskland ble Sanches lånt ut til Swansea i håp om at han skulle finne tilbake til gammel form. På det tidspunktet virket det som et skikkelig kupp for manager Paul Clement.

Men den unge spilleren har på ingen måte fått bedre selvtillit i England. Han har slitt med både skader og form og har bare spilt 12 ligakamper. Det han vil bli husket best for er pasningen til en reklameplakat mot Chelsea.

Midtbane: Tiemoue Bakayoko (Monaco til Chelsea)

Monacos overraskende seriegull i Ligue 1 og avansement til Champions League-semifinalen gjorde spillerne veldig populære sommeren 2017.

Kylian Mbappé dro til PSG, Manchester City hentet duoen Benjamin Mendy og Bernardo Silva, mens Chelsea betalte 440 millioner kroner for Bakayoko.

På Stamford Bridge har han dessverre sett ukomfortabel ut i både angrep og forsvar.

Han viste iallfall fram litt gammel klasse i 1-0-seieren over Liverpool, noe som forhåpentligvis betyr at formpila er på vei oppover.

Midtbane: Davy Klaassen (Ajax til Everton)

Et annet medlem av det suksessfulle Ajax-laget. Ajax-kapteinen Klaasen kostet Everton rundt 250 millioner kroner forrige sommer. 25-åringen har bare spilt seks ligakamper siden han kom og er sjeldent å se i troppen.

Sam Allardyce innrømmet i januar at han var frustrert fordi han ikke fikk sendt midtbanespilleren på lån.

Mannen som signerte den nederlandske landslagsspilleren, Ronald Koeman, har seinere innrømmet at det kan ha vært feil avgjørelse å hente ham til England.

- Det var skuffende med Davy. I ettertid må du spørre deg selv om det kanskje var et for stort steg, sa Koeman til den nederlandske kanalen Ziggo Sport.

Angrep: Guido Carrillo (Monaco til Southampton)

Carrillo ble hentet til Saints for mer enn 200 millioner kroner i januar etter å ha scoret 15 ligamål på tre sesonger for Monaco.

Argentineren har ikke scoret et eneste mål i England i løpet av sju kamper for klubben, som kjemper for å unngå nedrykk, og han har bare spilt sju minutter som innbytter etter at Mark Hughes tok over managerjobben.

De siste fem kampene har ikke Carrillo vært med i kamptroppen.

Angrep: Álvaro Morata (Real Madrid til Chelsea)

Han har scoret elleve mål på 29 ligakamper, og det kan virke litt strengt å ta Morata med i denne elleveren. Men når du sammenlikner innsatsen med forventningene etter at Chelsea bladde opp rundt 660 millioner kroner for spissen, er det litt mer logisk.

Etter en grei start har Morata bare scoret én gang på elleve ligakamper siden 30. desember (selv om han scoret i kvartfinalen og semifinalen i FA-cupen mot henholdsvis Leicester og Southampton).

Det har vært symptomatisk at Morata bommet på en gigantsjanse mot både Arsenal og Burnley nylig.

- Hans første touch var ikke så bra, han holdt ikke godt nok på ballen, sa Arsenal-legende Thierry Henry etter kampen.

- Du kan se at en spiss ikke er så god når han tar for mange touch for å dempe ballen, mente han.

Angrep: Kelechi Iheanacho (Manchester City til Leicester)

Leicester-fans var stort sett fornøyde med at de skulle få inn en ung og sulten makker til Jamie Vardy på topp - men det er vanskelig å si annet enn at overgangen hans har vært en katastrofe.

Den 21 år gamle nigerianeren, som kostet rundt 275 millioner kroner da han kom fra City, har bare startet fem kamper for Leicester og scoret én fattig gang på 19 ligakamper.

Fem mål på sju kamper i cupen hjelper på scoringssnittet, men spissen har levert lite som tyder på at han kan ta over plassen fra nevnte Vardy på lang sikt. Det virker ikke som om han passer til Leicesters system.

Et bra VM kan få karrieren tilbake på rett kjøl, men om det er i Leicester eller en annen klubb gjenstår å se.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media