HER BLE HAN SYK: Petter Northug fikk mange fine runder på breen i Val Senales, men idyllen varte ikke hele veien hjem. Foto: Bjørn Langsem
HER BLE HAN SYK: Petter Northug fikk mange fine runder på breen i Val Senales, men idyllen varte ikke hele veien hjem. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Sesongstarten i fare for Northug

Ingen bedring, får ikke trent.

(Dagbladet): Petter Northug (26) ble magesjuk på høydesamling i Val Senales før helga. Håpet var å være tilbake i trening i går.

Slik gikk det ikke, og heller ikke i dag er det aktuelt for Northug å trene.

- Det er ingen endring i situasjonen. Petter føler seg slapp og kan ikke trene, sier landslagstrener Trond Nystad til Dagbladet.

En dag av gangen Det samme gjelder Niklas Dyrhaug. Heller ikke Sjur Røthe, som har prøvd seg på lett trening denne uka, føler seg pigg.

- Hvordan opplever Northug situasjonen?

- Han synes selvfølgelig det er surt at han ikke får gjort jobben sin, som er å gå på ski, sier Nystad.

Ifølge landslagstreneren iverksettes det ikke spesielle medisinske tiltak.

- Det er bare én ting å gjøre, og det er å ta en dag av gangen. Vi gjør opp ny status i morgen. Er han ikke bedre da, gjør vi det samme lørdag, sier han.

Kan droppe Beitostølen Samtidig erkjenner Nystad at sesongstarten nå er faretruende nær. Og selv om han ikke vil utelukke at Northug stiller til start i den nasjonale åpninga på Beitostølen neste fredag, legger han ikke skjul på at det kan bli aktuelt for Northug å stå over.

- Det blir en fortløpende vurdering hva som er mest fornuftig å gjøre. Petter er veldig profesjonell, og det er ingen tvil om at de viktigste rennene kommer senere i vinter. Han risikerer ikke noe nå hvis det kan gå på bekostning av resultatene senere, sier Nystad.

Petter Northug har som kjent to hovedmål i vinter. Tour de Ski, som starter i romjula, og VM i Val di Fiemme i februar/mars.