Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sesongstarten i NHL kan bli utsatt etter lockout

Kom ikke til enighet.

LOCKOUT: NHL-leder Don Fehr informerte om lockouten på Marriott Marquis Times Square i går. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
LOCKOUT: NHL-leder Don Fehr informerte om lockouten på Marriott Marquis Times Square i går. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP Vis mer

Partene i arbeidskonflikten i NHL kom ikke til enighet. Dermed blir det lockout i ishockeyligaen.

Spillerne og eierne har ikke klart å bli enige om en ny tariffavtale. Da den gjeldende avtalen gikk ut natt til søndag, ble lockouten innført av ligaen.

Partene møttes ikke til forhandlinger lørdag, og det var heller ingen planer om nye møter.

Det betyr at sesongstarten i NHL kan bli utsatt. Sesongoppkjøringen starter etter planen neste fredag, mens seriestarten går 11. oktober. Hvis en avtale blir klar i løpet av de to neste ukene, er det fortsatt håp om at sesongåpningen kan spilles som planlagt.

- Jeg er sikker på at vi vil holde kontakten de nærmeste dagene og avtale møter hvis det er nyttig eller passer. Vi beklager at vi er der vi er. Det var ikke det vi håpet på eller ventet, sa nestsjef i NHL, Bill Daly.

NHL vil at spillernes del av ligainntektene skal reduseres fra 57 til 46 prosent. Spillerne er villig til å senke inntektene i tre år for å hjelpe lagene som sliter økonomisk, men vil så tilbake til gammelt lønnsnivå.

Det er den tredje lockouten i NHL på 18 år. Hele 2004/2005-sesongen gikk i vasken på grunn av uenighet mellom spillerne og eierne. I 1994/95 ble det kun spilt 48 kamper i grunnspillet på grunn av lockout.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media