Sesongverste for Thoresen og Oilers

Slapp inn sju mot Colorado.

Patrick Thoresen og Edmonton Oilers gikk på sesongens største hjemmetap da Colorado Avalanche gikk seirende av isen med 7-3 i NHL torsdag.

Patrick Thoresens startet i 4.-rekka med Brad Winchester og Jarret Stoll. Nordmannen og hans rekkekompiser gjorde seg på ingen måte bort tross stortapet. De gjorde jobben sin og var faktisk mer inne i offensiv sone enn i defensiv sone. Det var horribelt spill i egen sone og en lite opplagt keeper i Dwayne Roloson som lå bak stortapet.

Likevel ville ikke Thoresen si at spillet hans var bra. Han var på isen kun ved en baklengs.

- Jeg klarer ikke se på mitt eget spill når vi taper såpass klart som dette. Når keeperen vår ikke klarte å ta nesten noen av skuddene får vi sju i baken. Da blir det tungt, sa Thoresen til NTB.

- Dette er bare å glemme raskest mulig og gjøre en bra trening fredag. Det nytter ikke deppe for lenge over et tap. Da blir man ikke lenge i dette gamet, sa nordmannen som spilte sin 23. NHL-kamp. Det har stort sett gått i ett siden begynnelsen av september for Thoresen.
Kjempestart
Oilers fikk derimot en kjempestart på kampen da Joffrey Lupul gjorde 1-0 etter 1.22 av kampen. Roloson første tabbe utnyttet John-Michael Liles med utligningen til 1-1.

Midtveis i første periode fikk Avalanche igjen det veldig lett da Tyler Arnason gjorde 2-1. Ryan Smyth gjorde imidlertid 2-2 da han kom alene med Peter Budaj. Det var hans 16. fulltreffer for sesongen.

Paul Stastny, sønn av ikke ukjente Petr Stastny, gjorde 3-2 da begge hadde en mann i utvisningsboksen. Hjemmelaget under 2-4 da Arnason gjorde sitt annet for kvelden. Helt klart at Roloson ikke helt hadde kvelden.


Møtte «The Reaper»
- Jeg var fortsatt optimist på 2-4. Jeg ville gi dem sjansen til å snu kampen, men som dere så, det gikk ikke. Vi møtte «The Reaper» («Mannen med ljåen») og ble hardt straffet. Dessuten forsøkte spillerne å ta noen enkle snarveier. Det nytter ikke, sa Edmonton-trener Craig MacTavish.

2-5 kom tidlig i midtperioden i undertall. Da Marek Svatos enkelt satte inn 6-2 direkte etter en dropp, tok Roloson kvelden og overlot buret til Jussi Markanen.

I siste periode gjorde Svatos sitt annet mål etter nok en gavepakke fra Oilers-forsvaret.

ANGREP MOT OILERS-BURET: Her prøver Colorados Joe Sakic å få ballen inn i Oilers-buret, forbi Marty Reasoner (t.v) og keeper Jussi Markkanen. Foto: Scanpix/Reuters
ANGREP MOT OILERS-BURET: Her prøver Colorados Joe Sakic å få ballen inn i Oilers-buret, forbi Marty Reasoner (t.v) og keeper Jussi Markkanen. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

MacTavish forsøkte å tenne laget og stokket om på rekkene. Thoresen ble først flyttet opp i 3.-rekka sammen med Petr Sykora og nykommeren Marc-Antoine Pouliot, og fikk en del mer spilletid. Totalt ble det litt over tolv minutter på ham.

Det var hans fjerderekkekompis Stoll som satte inn 3-7 og trøstemålet mot slutten av kampen. Thoresen avsluttet kampen i utvisningsboksen etter å ha måttet sone en lagstraff.

(NTB)