VANT I OMAN: Edvald Boasson Hagen seiret i to etapper i Tour of Oman, men har slitt med akillesen den siste tida. Foto: AP/Christophe Ena
VANT I OMAN: Edvald Boasson Hagen seiret i to etapper i Tour of Oman, men har slitt med akillesen den siste tida. Foto: AP/Christophe EnaVis mer

Sete-justering kan hjelpe Edvald

Med akillestrøbbel.

|||

En enkel setejustering kan være løsningen på proffsyklist Edvald Boasson Hagens (22) akillesproblemer.

Under behandling i England denne uken ble også nordmannens sittestilling på sykkelen gransket. Det endte med noen millimeter justering av setet.

- Vi flyttet setet litt bakover slik at hoften kommer i enda bedre posisjon. Om det har forårsaket akillesproblemene, er vanskelig å si. Kanskje er det en kombinasjon av flere ting, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

Blant «flere ting» kan være overbelastning i forbindelse med ski- og sykkeltrening i vinter og ekstra harde ritt i sesongstarten.

Den siste uken, etter at brusteinsklassikeren Paris - Roubaix gikk i vasken, er det blitt mye fri og lite trening for 22-åringen.

- Treningsforbud har jeg ikke hatt, men maks en time på rulle per økt. Det handler mest om å holde seg i bevegelse. Betennelsen ble verre etter en litt for lang treningstur i Belgia, forteller Boasson Hagen.

Neste ritt for Sky-stjernen blir franske Tour de Picardie 14. mai.

- Jeg er ikke bekymret i det hele tatt for rittene som kommer. Fortsatt er det litt betennelse igjen i akillesområdet, men jeg føler det er i ferd med å bli bra.

Edvald Boasson Hagen er eneste norske syklist med internasjonale seirer denne sesongen. To etapper i Tour of Oman (pluss lagtemposeier) og en etappe i Tirreno - Adriatico står på merittlisten så langt i år.

I fjor ble han mestvinnende nordmann med totalt 14 triumfer.

(NTB)