Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sett dem på benken

Rosenborg-trener Åge Hareide mener Nils Johan Semb må statuere et eksempel - og plassere Steffen Iversen og Eirik Bakke på benken i Danmark-kampen 7. juni.

TRONDHEIM (Dagbladet): Hareide så Finland-kampen torsdag og var langt fra imponert over innsatsen til Bakke og Iversen.

- Det de viste mot Finland, var miserabelt. Eirik Bakke og Steffen Iversen var helt tydelig ute av form og jobbet ikke godt nok. Prestasjonene holder rett og slett ikke mål, sier Hareide.

Han liker ikke å legge seg opp i landslagstrener Nils Johan Sembs disposisjoner, men i dette tilfellet klarer han ikke holde kjeft.

Hareide mener tida er inne for å skyve Bakke og Iversen ut av laget.

- Slitne

- Nå bør Nils Johan statuere et eksempel. Vi kan ikke gå og vente på at de skal komme i form, særlig ikke når vi har folk her hjemme som er i knallslag. Englandsproffene er nettopp ferdig med en lang sesong, og noen av dem er tydeligvis slitne. Da er det riktigere å bruke spillere hjemmefra som er i god form, sier Hareide, og sikter spesielt til Frode Johnsen.

I sin nye rolle som indreløper har Johnsen storspilt i vår. Torsdag fikk han prøve seg som midtbanespiller på landslaget, og var blant Norges beste i 2. omgang.

Hareide legger ikke skjul på at han mener Johnsen bør få sjansen fra start mot Danmark.

Subjektivt

- Det blir veldig subjektivt av meg som Rosenborg-trener å uttale meg om sånt. Jeg vil jo helst at alle mine folk skal få spille. Men Frode er utrolig anvendelig, og har fungert veldig godt som indreløper. Han er sterk, god i lufta og har en fantastisk teknikk. Dessuten scorer han mange mål, poengterer Hareide.

Frode Johnsen er selv brukbart fornøyd med midtbanedebuten på landslaget.

- Jeg fikk til en del bra ting, men det var også perioder hvor jeg var litt borte - i perioden vi slo langt det meste av tida, sier Johnsen.

- Tror du at du spiller fra start mot Danmark?

- Det er vanskelig å si. Det spørs hvordan utenlandsproffene viser seg fram når de skal være på Hankø en uke.

- Fortjener du en plass i startelleveren?

- Ja, så vel som de andre. Sånn jeg ser det har jeg like stor mulighet som de andre kandidatene, sier Johnsen.

Mens utenlandsproffene er på treningsleir må Frode Johnsen gjennom tre tøffe seriekamper i løpet av en drøy uke: Odd (b), Lillestrøm (h) og Bodø/Glimt (b).

SLAKTER: - Miserabelt! Slik karakteriserer RBK-sjef Åge Hareide innsatsen til Steffen Iversen og Eirik Bakke i landskampen torsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media