MÅLFOTO: Emil Hegle Svendsen ble dømt foran Martin Fourcade februar 2011. Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty/NTB scanpix
MÅLFOTO: Emil Hegle Svendsen ble dømt foran Martin Fourcade februar 2011. Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty/NTB scanpixVis mer

Sett det før?

Det er ikke første gang Hegle Svendsen har snytt Fourcade for seieren på målstreken.

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen hadde de nødvendige centimetrene på sin side da han seilet over målstreken i Nove Mesto, og klarte å plassere skotuppen over linja før Martin Fourcade. Avslutningen var en dramatikk uten like, men avslutningen har vi sett tidligere.

12. februar i 2011 var de to rivalene og duellantene i en duell i verdenscupen som minnet veldig om dagens duell. Den dagen for snaut to år siden hadde også Hegle Svendsen marginene på sin side da han knep seieren foran Fourcade. Bare målfotoet greide å skille spurtrivalene den gangen.

FEBRUAR 2011: Emil Hegle Svendsen slår Martin Fourcade på målstreken. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT/NTB scanpix
FEBRUAR 2011: Emil Hegle Svendsen slår Martin Fourcade på målstreken. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT/NTB scanpix Vis mer

- Det er ikke enkelt å rykke fra front. Likevel prøvde jeg å dra til tidlig og holde inn, men Fourcade var sterk og fulgte meg. Jeg er en stiv trønder og følte jeg strakk meg dårlig over målstreken, så jeg var litt skeptisk til om jeg hadde vunnet, sa Emil Hegle Svendsen til NRK om løpet i 2011.

Den februar-dagen var det også 12,5 kilometer jaktstart, og også den dagen fikk begge én bom på skytinga slik som i dag. Fourcade tittet på Svendsen underveis på oppløpet i dag, og kanskje det var nok til at han ikke tok gullet. Posituren han hadde etter målpassering i dag var skremmende lik posituren han hadde i 2011.

FEBRUAR 2013: Hegle Svendsen gjør det igjen, denne gangen i VM. Foto Skjermdump fra NRK
FEBRUAR 2013: Hegle Svendsen gjør det igjen, denne gangen i VM. Foto Skjermdump fra NRK Vis mer

Det er liten tvil om at seiere i dag betydde mye mer for Svendsen som tok sitt tredje VM-gull av tre mulige. Mye tyder på at nordmannen allerede er VM-konge med bare tre øvelser igjen.

Martin Fourcade sier på sin side at han kommer til å tenke på 2,4 centimeter i hele sommer.

Enstemmig jury Etter noen svært forvirrende minutter etter dagens løp ble det bekreftet at nordmannen var vinneren av VM-jaktstarten, etter at en enstemmig jury mente trønderen var foran i mål.

2011: Martin Fourcade fortviler etter løpet. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT/NTB scanpix
2011: Martin Fourcade fortviler etter løpet. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT/NTB scanpix Vis mer

Men differansen mellom Emil og Fourcade var bare på 2,4 cm (!).

Svendsen innrømmer at han egentlig trodde gullmedaljen var tapt da Fourcade rykket i den siste bakken.

2013: Martin Fourcade fortviler etter løpet. Foto: AFP PHOTO/MICHAL CIZEK/NTB scanpix
2013: Martin Fourcade fortviler etter løpet. Foto: AFP PHOTO/MICHAL CIZEK/NTB scanpix Vis mer

- Jeg trodde det var over for min del etter den siste bakken, men etter svingen og den siste utforkjøringen, var jeg plutselig innen rekkevidde, og jeg hadde krefter igjen. Da jeg kom inn bak Fourcade, kunne jeg gå ut ved siden av med litt mer fart, og det var det som avgjorde i dag, sier Svendsen.