Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sett heller på en tegnefilm, Semb

Når Nils Johan Semb setter seg ned for å videoevaluere gjørmetøvet på Kreta, kan han like gjerne sette på en tegnefilm. Så håpløst var Hellas- Norge som fotballkamp.

HERAKLION (Dagbladet): Nils Johan Semb smilte etter tapet i går kveld. Litt oppgitt riktignok, men resultatet brydde han seg ikke et døyt om. Og det er første gangen jeg har sett gubben smile etter et tap på fotballbanen.

De 11 andre gangene det har skjedd i hans karriere som A-landslagstrener, har du tydelig sett det på ham.

Men ikke i går - han var ikke i nærheten en gang. Og med god grunn. For det var ikke en fotballkamp det Norge spilte mot Hellas. Det var tøv fra avspark til slutt.

- Det blir urettferdig å gjøre evalueringer etter dette, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. - Jeg kan ikke sette de sedvanlige minusene på spillerne for det eller det når forholdene var som de var. Men helt meningsløst var det likevel ikke. Sjøl om verdien inn mot den neste EM-kampen (Luxembourg borte 2. april) er veldig liten.

Profesjonell innstilling

Kapasitet, posisjonering og duellspill. Der har du ordene Nils Johan Semb klarte å hente fram i går kveld. Og det er disse faktorene han vil kikke litt på for den enkelte hvis han altså ikke gjør som foreslått - og velger en tegnefilm.

Alt det andre han pleier å gjøre i etterarbeid kan han glemme.

- Spillerne skal ha ros for en meget profesjonell innstilling, fortsetter Semb. - Det var aldri noen som grein på nesa over at det ble kamp. Og det er jeg litt imponert over - det var aldri noe tull. Sjøl om banen var helt håpløs, gjorde alle sitt beste.

Fryktet skader

Dommeren er suveren når det gelder vurderingen av baneforhold og i går ble det altså bestemt at det skulle være kamp. Det var selvfølgelig helt feil. Og da kampen startet var det bare en ting som opptok Nils Johan Semb: De norske spillerne måtte for all del ikke pådra seg skader.

- Jeg fryktet det, innrømmer han. - Men heldigvis var atmosfæren blant spillerne veldig god. Ingen tok noen sjanser - ingen risikerte noe. Det skal alle ha ros for.

- Var det uforsvarlig å spille?

- Over hodet ikke. Det gikk greit sjøl om den ene banehalvdelen var umulig for fotball. Men jeg trodde vi skulle ha en diskusjon på det da vi kom til banen. Da dommeren tok sin suverene avgjørelse slik fotballreglene sier det skal være, var det helt OK for meg.

Byttet ut seg sjøl

Ole Gunnar Solskjær mener derimot at det ikke var forsvarlig. Og da han fikk et spark i leggen i første omgang, ba han av preventive hensyn om å få bli igjen i garderoben etter pause.

- Jeg ble litt stiv og ville ikke risikere noe som kan ta tid, sier han til Dagbladet. - Det ville blitt for dumt å komme hjem skadet etter en sånn kamp.

Men hvordan er det å spille en fotballkamp av denne typen? Hvordan er det å vite at alt du ønsker å prøve på er umulig? Og hva gjør man for å holde humøret og konsentrasjonen oppe. Ole Gunnar Solskjær forklarer:

- Det eneste du tenker på er å vinne den neste duellen. Det handler ikke om noe annet. Du så det jo da jeg fikk den store målsjansen ut av ingen ting i første omgang - den jeg misset på. Fotball skal ikke være sånn.

Null verdi

Hva verdien angår er United-spissen på linje med de fleste. Den var lik null.

- Ingen av de to trenerne (Semb/Aabrekk) lærte noe av denne kampen. Det er jo det som er poenget med treningskamper, at man får sett om laget fungerer. Dette var dette verdiløst. Sjøl om jeg ikke vil si at det var totalt meningsløst.

Det mener derimot John Arne Riise. Som ikke fikk til noen ting den timen han spilte. En tid tilmålt etter avtale mellom Nils Johan Semb og Liverpool-manager Gerard Houllier. En avtale John Arne Riise var glad for.

- Det var umulig, sier han. - Uansett hva jeg prøvde på, fikk jeg det ikke til. Og derfor er det bare en ting å si om denne kampen:

- Den var meningsløs.

GJØRMEBAD: Det liknet mer på gjørmebryting enn fotball på Theodoros Vardinogiannis Stadium i går kveld. Her prøver Sigurd Rushfeldt å vasse forbi Sotiris Kyrgiakos.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media