Sett på magen!

Aldri har Trine Rønning og de norske landslagsjentene spilt skjorta av Tyskland som i går. Men etter 90 minutter med sjansesløsing sto de norske jentene avkledd tilbake.

WARRINGTON (Dagbladet): Tyskland scoret på en gratissjanse da Marit Fiane Christensen og Marianne Paulsen i fellesskap rotet det til for seg. Tyskerne skapte ikke stort mer, men trengte det heller ikke. Det er slik det gjerne er med de beste lagene.

Men det var ikke fortjent, og Trine Rønning sa det slik etterpå:

-  Jeg har ikke vært med på å skape så mye mot Tyskland før.

Rønning spilte på midtbanen sammen med Ingvild Stensland og Solveig Gulbrandsen i går. Denne Kolbotn-trioen var de beste på et overraskende offensivt norsk lag i går.

-  Forferdelig bittert. Jeg er fryktelig skuffet og deppa, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

Hun var så nedfor at hun gikk bakveien ut i bussen etterpå og måtte hentes ut igjen slik at Dagbladet og Aftenposten fikk snakke med henne.

-  Dette er så kjipt. Hadde vi tapt 4- 0, så hadde vi bare kunnet si: «Ja, ja - det var det.» Men nå var vi så nære. Vi hadde minst fortjent uavgjort, sier Gulbrandsen.

Møtes i finalen?

Men Norge tapte kampen i går. Det var også alt de tapte. Verdensmestrene fra Tyskland ble såpass rystet at landslagssjef Tina Theune-Meyer på pressekonferansen etterpå spådde at finalen om to uker kan bli en ny kamp mot Norge.

Siden nyttår har Bjarne Berntsen forsøkt mange formasjoner og flyttet spillere fram og tilbake i ulike posisjoner. Først den siste tida har han begynt å spille sammen en førsteellever. Resultatet er et lag som i lange perioder kjempet den soleklare EM-favoritten ut av stilen.

De kjørte på framover på overganger og flyttet etter med folk som gjorde det meste riktig - helt til ballen skulle settes i mål.

-  Vi har trent 90 prosent offensivt og ti prosent defensivt siden jeg tok over. Men vi er ikke kaldblodige nok i avslutningene. Dette handler like mye om taktiske valg som tekniske ferdigheter. Nå må vi øve mer. Vi skal deppe til i morgen. Da skal vi være positive fram mot kampen mot Frankrike, sier Berntsen.

Rå ballvinner

Etter fiasko-VM i USA for to år siden konkluderte daværende landslagssjef Åge Steen med at Norge var distansert på løpskapasitet og generell fysikk. Åtte av jentene som startet kampen i går, var med i USA. De har tydeligvis trent godt siden da. For i går gikk de norske jentene aldri tomme - sjøl ikke etter tyskernes heldige scoring, som avgjorde kampen.

Mest av alt løp Lyngdals-jenta og Kolbotn-spiller Ingvild Stensland, som ufortjent ble vraket av Åge Steen til USA-VM. Men det er Åge Steen som skal ha æren for å ha flyttet Stensland fram fra stopperplass til midtbanen i fjor sommer.

Resultatet er et ballvinnende midtbaneanker som stortrives i rollen sin.

-  Det beste jeg vet, er å jage ballen og gå i taklinger.Hun ser likheten med en annen sørlending i samme rolle - Kristoffer Hæstad mot Italia.

-  Ja, det er noen likheter. Jeg ser det, sier hun.

Banen for tørr

Solveig Gulbrandsen hadde tenkt å bruke natta til å deppe seg ferdig. Så har hun planer om å kontakte banemesteren på Halliwell stadion.

-  Banen var altfor tørr. Den må bare vannes foran kampen vår mot Frankrike på torsdag. Særlig nå når vi satser så mye på overganger. Må ta en prat med banemesteren, sier hun.

Men flere gode overganger kan bare skape flere gode sjanser. Det gir ikke nødvendigvis scoringer. På topp i går spilte Unni Lehn, Stine Frantzen og Dagny Mellgren. Alle hadde sjanser til å score.

Unni Lehn fikk sin allerede etter to minutter, men valgte å bruke to touch istedenfor ett. Derfor traff hun keeperen istedenfor innsida av nettmaskene.

Bedre på kant

-  Da hadde jeg ikke mer tid. Jeg satte ballen ned i nærmeste hjørnet. Regelen er jo å sette ballen høyt i nærmeste og lavt i lengste. Jeg må jobbe litt mentalt til torsdag. Se for meg gode avslutningssituasjoner, sier hun.

Stine Frantzen hadde det ikke lett som midtspiss og innrømmer at hun liker seg bedre som kantspiller.

-  Ja, det gjør jeg. Dette ble en frustrerende kamp for meg. Men vi kommer sterkere igjen.

Dagny Mellgren, som i god avslutningsposisjon heller valgte å spille til dårligere plasserte Frantzen, sier det slik:

-  Vi må bare øve mer. Være mer kyniske. Og putte ballen i mål.

AVKLEDD: Norge var bedre enn Tyskland i går, men ikke like effektive foran mål. Dermed sto Trine Rønning og fotballjentene avkledd tilbake.