- Setter ikke hus og hjem på Norge-seier

«Mini» Skeptisk til Per-Mathias Høgmo.

 GAMBLER IKKE PÅ NORGE:  TV 2-ekspert Mini Jakobsen tror Norge skal slå Malta, men føler seg ikke trygg nok til å sette penger på det. Foto: NTB Scanpix/Dagbladet
GAMBLER IKKE PÅ NORGE: TV 2-ekspert Mini Jakobsen tror Norge skal slå Malta, men føler seg ikke trygg nok til å sette penger på det. Foto: NTB Scanpix/DagbladetVis mer

Følg Malta-Norge fra 20.45!

(Dagbladet): Norge har aldri tapt for Malta, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo har selv vært klar på at bare tre poeng er godt nok.

Det er også Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

- Jeg har trua på norsk seier. Vi møter tross alt et av Europas dårligste lag. Jeg blir både overrasket og skuffet hvis vi ikke vinner, sier «Mini» til Dagbladet.

Men:

- Jeg setter ikke hus og hjem på borteseier i kveld.

Seks poeng Gjennom sin jobb i TV 2, har han fulgt landslaget tett de siste årene. Mellom 1988-1998 spilte han også 65 kamper med flagget på brystet. Landslaget under Høgmos ledelse har ikke imponert 48-åringen.

- Yngve Hallèn og Kjetil Siem sa at sparkingen av Drillo skyldtes resultater. De forventet resultater. Det har ikke blitt levert i det hele tatt. Vi kan ikke ha en et landslag som vinner en kamp i året. Seks poeng bør være fasit etter disse to kampene, sier «Mini».

Han husker selv at det ikke alltid var like lett å beseire den lille nasjonen.

- Jeg spilte min 50. landskamp mot de. Da vant vi bare 1-0.

Farlig Mifsud Norge har tidligere møtt Malta åtte ganger. Fasit er seks seire og to uavgjort.

- Malta viste mot Kroatia at de kan forsvare seg. Og Norge med en scoring på de siste fem kampene er ikke veldig skremmende.

- Forventer du at Norge spiller ut Malta i kveld?

- Nei. For det er ikke Norge gode nok til. Høgmo startet med svulstige ord og skulle nærmest finne opp fotballen på nytt. Jeg forventer at vi får se fotballen han tenker på med innoverkanter og backer som kommer susende framover.

 SKEPTISK:  Mini Jakobsen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
SKEPTISK: Mini Jakobsen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Tippeliga-kjenningen Michael Mifsud er ventet å starte alene på topp for Malta. Mini tror han kan skape problember for det norske forsvaret.

- Mifsud med sin fart kan fort løpe fra Håvard Nordtveit og Vegard Forren på en god kontring. Han har scoret 39 landslagsmål. Det er imponerende, samme hvilket land du kommer fra. Og når du da har gjort det for Malta, sier 48-åringen.

Tarik på topp «Mini» tipper Tarik Elyounoussi starter på topp med Joshua King. Det samme tror Bengt Eriksen.

- Jeg liker Tarik best på topp. Han og King sammen er det beste vi har, sier Eriksen til Dagbladet.

- Dessverre er det ingen på Norge det lukter scoringer av. Derfor er det viktig at vi skaper flere muligheter enn vanlig, for å øke muligheten.

Bryr seg ikke om spillestil Vålerenga-trener Kjetil Rekdal bryr seg ingenting om hvordan Norge spiller i kveld, så lenge poengene blir med hjem.

- Akkurat i dag er det bare tre poeng som gjelder. Alle de andre lagene kommer til å slå Malta to ganger, da kan ikke vi være den nasjonen som ikke gjør det, sier Rekdal til Dagbladet.

Tapet for Italia mener han har lagt ekstra press på Høgmo & co.

- Vi er litt på etterskudd allerede, og får vi ikke seks poeng fra disse kampene begynner vi å få problemer.

 BARE TRE POENG SOM GJELDER:  Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BARE TRE POENG SOM GJELDER: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer