Setter inn flere dommere etter målfoto-tabbe

- En skandale.

FLERE DOMMERE: Feil hest ble utropt til vinner under Norsk Derby på Øvrevoll søndag. Nå settes flere dommere inn for å unngå at det skjer igjen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
FLERE DOMMERE: Feil hest ble utropt til vinner under Norsk Derby på Øvrevoll søndag. Nå settes flere dommere inn for å unngå at det skjer igjen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Feil hest ble utropt til vinner under Norsk Derby på Øvrevoll søndag. Flere dommere settes inn for å unngå at det skjer igjen.

Simbad ble kåret til vinner i den fjerde avdelingen i V64-spillet, men målfotoet viste at avgjørelsen var feil. Mamaloca var tydelig først i mål.

Feilen har fått konsekvenser på Øvrevoll galoppbane.

- Vi har til i dag hatt en hoveddommer som også har vært ansvarlig for målfotoanlegg. Nå setter vi inn en assistentdommer som får ansvar for å styre det, slik at hoveddommer bare blir med på selve granskingen av målfotoet sammen med assistentdommeren, opplyser Øvrevoll-sjef Hans Petter Eriksen til NRK.

- Dersom det er tvil lager vi instrukser som gjør at dommerne skal konsultere med løpsleder før de går ut med resultatet, slik at vi har tre stykker som vurderer målfoto, forteller han videre.

Rikstoto-direktør Harald Dørum reagerte sterkt på søndagens tabbe.

- Det er en skandale. Vi utbetaler våre gevinster i spillet basert på hva sporten gir oss av resultater. Det er tvingende nødvendig at disse er korrekte, ellers river vi ned all tillit, sa Dørum til TGN søndag kveld.

Det er ikke kjent om noen tapte penger på feilen.

(NTB)