- Setter min skade i perspektiv

Svindal møtte Lanzinger i Sölden.

- Mathias Lanzinger kan ikke kjøre mer på ski. Det kan jeg. Klart hans uhell på Kvitfjell setter min skade i perspektiv, sa Aksel Lund Svindal etter å ha møtt Lanzinger i Sölden lørdag.

Østerrikeren var maksimalt uheldig i et fall i super-G-traseen i Kvitfjell 2. mars i fjor. Han gikk over ende uten at skien på det ene beinet løsnet. Leggen på det ene beinet ble vridd rundt flere ganger, og etter et par dager på sykehus, måtte den unge østerrikeren amputere beinet.

- Det er klart jeg var veldig spent på å komme tilbake til miljøet igjen, men det har gått bedre enn ventet. Det har vært kjempebra å møte de tidligere kameratene og konkurrentene mine. Karrieren min er over. Det er jeg innforstått med, og derfor er det ikke ille å være her i Sölden i det hele tatt, sier Mathias Lanzinger.

Han legger ikke skjul på at det var hyggelig å se igjen Aksel Lund Svindal som var på besøk på sykehuset i Oslo like etter det stygge uhellet.
Ute av rullestolen 

- Jeg er i fin form og ute av rullestolen. Nå ser jeg bare framover og forsøker å leve et godt liv. Det gjør jeg virkelig.

- Å se igjen alle de norske har også vært godt for meg, for særlig Aksel og Marius Arnesen ga meg og kjæresten min mye og god støtte like etter uhellet, sier Lanzinger.

Han går med protese, og klarer seg veldig bra i det daglige.

- Hva tror du om rennet søndag?

MØTTES I SÖLDEN: Aksel Lund Svindal (t.v.) sammen med Mathias Lanzinger på breen i Sölden. Både Svindal og Lanzinger hadde stygge fall i alpinløypa sist sesong. Mens Svindal er restituert etter sitt fall i Beaver Creek måtte Lanzinger amputere det ene beinet etter fallet i Kvitfjell. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
MØTTES I SÖLDEN: Aksel Lund Svindal (t.v.) sammen med Mathias Lanzinger på breen i Sölden. Både Svindal og Lanzinger hadde stygge fall i alpinløypa sist sesong. Mens Svindal er restituert etter sitt fall i Beaver Creek måtte Lanzinger amputere det ene beinet etter fallet i Kvitfjell. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer

- Jeg vet at østerrikerne har et sterkt lag. Som østerriker selv, håper jeg selvsagt på østerriksk seier, men jeg håper også at Aksel kan gjøre det bra. Det vil ha stor betydning for den totale verdenscupen, for det ble ikke samme spenningen over verdenscupen i fjor etter at Aksel ble borte med sin skade, sa Mathias Lanzinger i målområdet i Sölden.

(NTB)

- Setter min skade i perspektiv