Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Setter ned foten

Krever at Ed Woodward skal få ut fingeren på overgangsmarkedet.

STILLER KRAV: Ole Gunnar Solskjær ønsker ikke at en eventuell Jadon Sancho-overgang skal drøye og ønsker å få avtalen på plass så fort som mulig. Foto: Tim Goode/Pa Photos
STILLER KRAV: Ole Gunnar Solskjær ønsker ikke at en eventuell Jadon Sancho-overgang skal drøye og ønsker å få avtalen på plass så fort som mulig. Foto: Tim Goode/Pa Photos Vis mer

Ole Gunnar Solskjær skal ifølge ESPN ha bedt Ed Woodward og United-styret om å få fortgang i forhandlingene om en overgang for Borussia Dortmund-stjerneskuddet Jadon Sancho.

Nordmannen ønsker at klubben skal unngå en liknende situasjon som med overgangen til Harry Maguire og Bruno Fernandes der avtalen ikke ble signert før helt på tampen av overgangsvinduet.

- Kilder sier at Sancho er Solskjærs førstevalg i sommer. Selv om klubben er trygge på at en overgang vil gå i orden, har den korte tiden frem til seriestart 12. september, økt det sportslige apparatets krav om å sikre en avtale på samme måte som Chelseas signeringer av Hakim Ziyech og Timo Werner, skriver ESPNs United-journalist, Mark Ogden.

Ryktene sier at United er favoritter til å kapre underskriften til Sancho i sommer, men favorittstempelet har fått Ed Woodward til å øyne muligheten for et skikkelig kupp.

Ifølge Ogden er Woodward forberedt på å tilby 50 millioner pund (590 millioner NOK) for den engelske vingen, men Solskjær og hans apparat ønsker at klubben legger inn et mer realistisk åpningsbud for å sikre avtalen tidlig.

- Må handle

Til tross for Manchester Uniteds imponerende form etter coronapausen virker de fleste enige om at Solskjær og kompani må på en skikkelig shoppingrunde denne sommeren.

Sancho har lenge vært det heteste navnet sammen med Aston Villa-kaptein Jack Grealish. Wolverhamptons mexicanske spyspsiss, Raúl Jiménez, har i portugisiske medier blitt sterkt linket til rødtrøyene etter at ulvene, ifølge rapportene, skal ha lagt inn et bud på Braga-spiss Paulinho.

Napolis midtstopperbauta Kalidou Koulibaly har over lengre tid blitt koblet med en overgang til Ole Gunnar Solskjærs rekker, og etter at byrival City visstnok skal nærme seg en overgang for Bournemouths Nathan Aké kan Napoli-stopperen igjen bli aktuell for den tidligere Molde-manageren.

Solskjærs tidligere lagkamerat og nåværende fotballekspert i Sky Sports, Gary Neville, har tidligere denne uka lagt fram sine ønsker for Uniteds overgangssommer. I sin egen podcast gjorde han det klart at klubben må handle før neste sesong.

- Ole Gunnar Solskjær må handle, men ikke hensynsløst, han må bruke pengene på den rette måten, sa Neville og utdypet:

- De trenger en høyreving, en utfordrer på midtstopper-plass og en venstreback, fortsatte en gamle høyrebacken og la til at David de Gea trenger en utfordrer på keeperplassen.

- Trenger en topp midtstopper

Til tross for at Harry Maguire ble tidenes dyreste forsvarsspiller da han kom til United for i overkant av 800 millioner kroner i fjor sommer, mener Neville at det er avgjørende å signere nok en midtstopper for å bli tittelutfordrere.

- Man ser på alle lagene som vinner titler og de har en dominerende midtstopper og en strålende keeper. United trenger en topp midtstopper som kan gi den dominansen i forsvaret som (Virgil red.anm) Van Dijk gjorde for Liverpool og (Vincent red.anm.) Kompany for City, argumenterte Sky Sports-eksperten.

Overgangsmarkedet for de engelske klubbene åpnet på mandag og er åpent til 5. oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!