Setter sin lit til rugbystjernene

For det engelske fotballandslaget er ikke mye å samle på, mener pressen.

(Dagbladet.no): «Fotballforbundet går ventelig for en utenlandsk sjef når Steve McClaren blir sparket,» skriver tabloidavisa Mirror i dag.

«Hvis» har gått til «når» i engelsk presse dagen etter det forsmedelige 2-1-tapet for Russland.

- Sviktet nok en gang

Som en følge av en høyst tvilsom straffeavgjørelse (forseelsen skjedde på utsida av sekstenmeteren) og en ny miss av Robinson - tabbekeeper Paul Robinson - er England nemlig på vei ut av kampen om en plass i neste års EM.

«De bortskjemte fotballstjernene våre sviktet nasjonen nok en gang,» fastslår England største avis, The Sun, som på dagens forside har klemt McClarens ansikt inn i en rugby-ball - som de mener bør sparkes høyt og langt unna jobben som landslagssjef.

Nå setter England i stedet sin lit til at rugbylandslaget, som er kvalifisert for lørdagens VM-finale mot Sør-Afrika, kan redde noe av kongedømmets idrettslige ære.

- Det er helt tydelig at sjefen ikke har klart å innprente en fighting spirit i sine spillere, en fighting spirit som har ført rugby-laget vårt så langt, kommenterer England-supporter Paul Peters (23) fra Altrincham i Cheshire.

- Spillerne må ta ansvaret

NEDSLÅTT. OG UTSLÅTT? Wayne Rooney (t.v.) viser storhet ved å takke dommeren for kampen, til tross for at han dømte en høyst tvilsom straffe. Fungerende kaptein Steven Gerrard går skuffet av banen. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX
NEDSLÅTT. OG UTSLÅTT? Wayne Rooney (t.v.) viser storhet ved å takke dommeren for kampen, til tross for at han dømte en høyst tvilsom straffe. Fungerende kaptein Steven Gerrard går skuffet av banen. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Gårsdagens fungerende England-kaptein, Steven Gerrard, kan ikke helt forstå hva som skjedde på kunstgresset i Moskva.

- Men det er uansett vi spillerne som må ta ansvaret, innrømmer Liverpool-spilleren for The Guardian.

Sjøl brente han en stor sjanse til å sørge for tomålsledelse til England, og han er klar over at England nå er avhengig av hjelp for å komme til EM.

- Nå må vi vente og håpe at andre lag gjør oss en tjeneste, slår han fast.

Laget han og de andre løvene først og fremst må håpe på hjelp fra, er Israel, som møter Russland den 17. november.

Guus Hiddinks lag - som ligger to poeng bak England med en kamp mindre spilt - kan riktignok også avgi poeng mot bunnlaget Andorra i sin siste kamp. Men det er langt mer usannsynlig, de står nemlig uten poeng så langt.


Tabell for EM kvalifisering grp. E
LagKamperSUT+-Poeng
Kroatia 10 8 2 0 25 4 26
England 11 7 2 2 22 4 23
Russland 10 6 3 1 16 5 21
Israel 10 5 2 3 17 11 17
Makedonia 10 3 2 5 10 11 11
Estland 11 1 1 9 3 21 4
Andorra 10 0 0 10 2 39 0
Sist oppdatert 18.10.2007 00:12
Setter sin lit til rugbystjernene
BETENKT: Og det har landslagssjef Steve McClaren all mulig grunn til å være - iallfall når han leser dagens engelske aviser.
MÅ SPARKES: Ved å forme Steve McClarens hode som en rugby-ball, legger The Sun liten skjul på at landslagssjefen bør sparkes langt vekk.
SÅNN SKAL DET GJØRES: Englands rugbystjerne Jonny Wilkinson blir i engelsk presse brukt som et eksempel på alt det engelske fotballandslaget ikke har. England møter England Sør-Afrika i VM-finalen på lørdag.