Setter spiss på Norge

Ulm: Ragnhild Gulbrandsen, Dagny Mellgren og Linda Ørmen er en norsk spisstrio som bør sette grå hår i hodet på EM-motstanderne. Mandag er det Frankrikes tur.

- Jeg synes det fungerer veldig bra når vi tre spiller sammen. Det er ideelt med de kjappfotkameratene rundt meg. De kan plukke opp nedfallsfrukten når jeg går opp i dueller, sier midtspiss Gulbrandsen om de to hurtige og driblesterke flankespillerne - typer Nils Johan Semb lenge har ønsket seg i herrelandslaget.

- Det er ekkelt å være forsvarer med så hurtige spillere rundt en stor og hodesterk spiss, sa Semb da han så Norges fotballjenter i generalprøven for mandagens EM-åpning.

- Jeg har rene spillere i rollene, mens herrelandslaget har måttet omskolere spisser eller indreløpere til flankerollene, sier kvinnetrener Åge Steen, som setter stor pris på å ha slike typer i laget.

- Det er veldig fint i forhold til systemet vårt. De utfyller hverandre. Ragnhild er en typisk targetspiller, flink til å flikke og flink til å dukke opp foran mål på innlegg. Når vi har så mye fart hos flankespillerne, er det klart det blir farlig, konstaterer Åge Steen.

Ingen hvilepute

- Det er artig å få skryt, men det må ikke bli noen hvilepute, sier Ragnhild Gulbrandsen, som i likhet med de to andre er fjernt fra å ta av før det første EM-poenget er hentet.

- Jeg tror vi fortsatt har mye mer å gå på. Særlig i nøyaktigheten, men for min egen del også i jobbingen. Jeg gikk tom mot Canada sist, det var varmt på Hønefoss. Det er varmt her også, men da drakk jeg bare to liter vann før kampen. Nå skal jeg være flinkere til å få i meg væske, sier Linda Ørmen.

Hun var den eneste av de 11 i startoppstillingen sist som ikke var med å vinne OL-gull i fjor. Mens Ragnhild Gulbrandsen og Dagny Mellgren scoret i OL-finalen i Sydney, satt hun hjemme og så på TV.

- Det var for så vidt greit at jeg ikke kom til OL. Det var en lang periode jeg var uten jobb hvor det var tungt både på og utenfor banen, og jeg var ikke god nok da. Men det var en rar følelse å se dem på TV hjemmefra, sier Kolbotn-spilleren.

Stort med EM

Mellgren ble matchvinner mot USA i OL-finalen og er en av tre i EM-troppen som nå er WUSA-proff. Hun har gjort en sterk vårsesong for Boston Breakers.

- Jeg trives kjempegodt, og synes det har gått veldig bra på banen også. Men nå er jeg veldig glad for å være her. Det skal bli kjempegøy å spille mot Frankrike, for de overrasket meg positivt da vi spilte 0-0 mot dem i vår. De satser hardt og er gode, sier rogalendingen.

Hun synes slett ikke det er en nedtur å spille om EM-medalje etter å ha hentet OL-gull. Det gjør heller ikke Ragnhild Gulbrandsen.

- Det rundt turneringen er ikke like stort, men det er ikke grunn til å være mindre motivert nå. Det vil være stort å vinne, sier Trondheims-Ørns måljeger, og minner om at Norge har noe å revansjere fra EM på hjemmebane sist.

- Da var jeg med bare som lærejente, og var vel ikke like preget som de andre av at vi ble slått ut i gruppespillet. Jeg syntes det var stort bare å være med, sier hun. Verre var det som skjedde første gang hun spilte i Sør-Tyskland. Da ble hun utvist i en VM-kvalifiseringskamp i Bayreuth.

- Det var attpåtil i min første kamp fra start for Norge. Jeg syntes da og synes fortsatt at det var strengt, men det er historie nå, sier hun.

Mandag skal hun, Mellgren og Ørmen prøve å sørge for mer historie - og helst på en annen måte.

(NTB-Sjur Natvig)

FORBEREDT:Monica Knudsen i grønn vest i kamp mot Henriette Viker under de norske fotballjentenes første trening i Tyskland søndag. Mandag møter Norge Italia i årets EM.