Sevilla hentet årets tredje tittel

Kanouté avgjorde cupfinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sevilla avsluttet sin utmattende sesong med den tredje tittelen da Getafe ble slått 1-0 i den spanske cupfinalen lørdag.

Frederic Kanouté ble matchvinner med sin scoring allerede i det 11. minutt. Han hogg til og erobret ballen etter Ruben Pulidos mislykkede klareringsforsøk, rykket fra en motspiller og skjøt behersket forbi keeper.

Like behersket var ikke landslagsspilleren fra Mali da han i kampens siste minutt ble revet og sparket over ende på et raid. Han hevnet seg med en stempling, og dommeren sendte ham av banen med rødt kort.

Det duket for fire hektiske tilleggsminutter, men Getafe var aldri nær utligningen som kunne snytt Sevilla for den første cuptittelen siden 1948.

Herlig følelse
– Jeg er glad på vegne av alle tilhengerne som tok turen til Madrid, sa trener Juande Ramos. 30.000 Sevilla-fans hadde reist til hovedstaden, mens Getafe hadde bare halvparten så mange tilhengere på Santiago Bernabeus fullsatte tribuner.

Sevilla innledet i august sesongen med seier over Barcelona i den europeiske supercupen. I mai forsvarte laget sin UEFA-cuptittel, og etter å ha snublet til tredjeplass i La Liga satte laget i sin 63. kamp for sesongen punktum med cupgull.

– Vi er blitt vant til å vinne trofeer, og det er en herlig følelse, sa høyreback Daniel Alves som fikk fri fra Brasils samling før Copa America for å spille cupfinalen.

Real neste?
Getafe-trener Bernd Schuster vant cupen seks ganger som spiller, men tross mirakelvending mot Barcelona i semifinalen skulle han ikke oppleve sin første tittel som trener.

SEVILLA-JUBEL: David Cobeno, Adriano, Frederick Kanouté og Ernesto Chevanton
hentet hjem Sevillas tredje tittel i år. Foto: Reuters
SEVILLA-JUBEL: David Cobeno, Adriano, Frederick Kanouté og Ernesto Chevanton hentet hjem Sevillas tredje tittel i år. Foto: Reuters Vis mer

Hovedstadslaget hadde sin beste mulighet på stillingen 0-0, da en sjelden feil i Sevilla-forsvaret ga Daniel Guiza en kjempesjanse. Han nølte, og Andres Palop i målet snappet ballen.

Schuster kan lede flere kamper på Bernabeu neste sesong. Han er det heteste tipset som ny Real Madrid-trener.

(NTB)

Sevilla hentet årets tredje tittel

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer