Sevilla klare for mesterligaen

Banket AEK Aten borte.

Sevilla tok seg enkelt videre til mesterligaens gruppespill da de mandag slo AEK Aten 4-1 i den utsatte kvalifiseringskampen.

Dermed vant spanjolene 6-1 sammenlagt.

Kampen ble utsatt i vel en uke på grunn av dødsfallet til Sevillas Antonio Puertas. Puertas ble rammet av et hjerteinfarkt under den spanske serieåpningen sist helg.

Sevilla spilte sin første kamp etter dødsfallet da de tapte den europeiske supercupen torsdag. De brukte deler av kampen til å hedre Puertas. Mandag gjorde de det igjen, men denne gangen også med resultatene.

Etter en halvtimes spill i den greske hovedstaden sendte Luis Fabiano gjestene i ledelsen på et straffespark, og ti minutter senere doblet Seydou Keita ledelsen. Like før hvilen la Fabiano på til 3-0 og kampen var i realiteten punktert.

Lagene hadde knapt kommet på banen før Alexander Kerzhakov la på til 4-0 og resten av kampen ble en ren transportetappe for de spanske UEFA-cupmestrene.

Etter 67 minutter fikk Aten et mål annullert for offside, men ti minutter før full tid sørget den falne stjernen Rivaldo for et trøstemål for hjemmelaget da han ekspederte et straffespark i mål.

Dermed går Sevilla inn i mesterligaens gruppe H der de møter Arsenal (England), Steua Bucuresti (Romania) og Slavia Praha (Tsjekkia).

OVERKJØRING: Sevilla var overlegne mot AEK Aten i Hellas. Nå er det spanske laget klart for mesterligaen, der de blant annet er trukket i gruppe med Arsenal. Foto: SCANPIX
OVERKJØRING: Sevilla var overlegne mot AEK Aten i Hellas. Nå er det spanske laget klart for mesterligaen, der de blant annet er trukket i gruppe med Arsenal. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)