FIRE PÅ TI ÅR: Sevilla er blitt Europa League-eksperter og er på god vei mot sin fjerde finale på ti år i turneringen.Foto: AP /Miguel Angel Morenatti/ NTB Scanpix
FIRE PÅ TI ÅR: Sevilla er blitt Europa League-eksperter og er på god vei mot sin fjerde finale på ti år i turneringen.Foto: AP /Miguel Angel Morenatti/ NTB ScanpixVis mer

Sevilla knuste Fiorentina i Europa League

Den regjerende mesteren så godt som klare for ny finale.

To scoringer av Aleix Vidal sendte Sevilla ett steg nærmere finaleplass i Europaligaen. Spanjolene vant 3-0 over Fiorentina i første kamp.

Sevilla er regjerende mester etter å ha slått Benfica i fjorårets finale. Også i 2006 og 2007 stakk laget av med trofeet i turneringen. Nå kan de være på vei mot sin fjerde finale på ti år.

Vidal satte inn kampens første mål etter 17 minutter. Et lavt innlegg på tvers av feltet gikk fram til 25-åringen, som kontrollert satte ballen utakbart i mål nede ved stolperoten.

Samme mann økte ledelsen like etter pause. Vidal fosset inn i feltet med ballen, og Fiorentina-keeper Neto satset alt på at han skulle legge inn. Dessverre for italienerne valgte Vidal å skyte, og med Neto på vei i motsatt retning gikk ballen i mål.

Langt fra imponerende av den brasilianske keeperen. Vidal var derimot i ferd med å fullføre en imponerende kveld. Han var satt opp som back, men var stadig med offensivt for et godt Sevilla-mannskap.

Et kvarter før slutt kom Kévin Gameiro inn på topp for Sevilla. Han fikk en drømmestart på innhoppet da han brukte første ballberøring på å score. Et innlegg ble flikket videre, og foran mål fikk franskmannen en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Med 3-0-seier er Sevilla i rute til å sikre seg en ny finaleplass i turneringen de har blitt eksperter på å vinne de siste sesongene.

Returkampen spilles i Italia kommende torsdag.

(NTB)