Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sevilla på vei mot sin tredje finale på rad i Europa League

2-2 i første semifinale.

2-2: Sevilla-spillerne har vunnet Europa Leaugue to år på rad. Med 2-2 borte mot Sjakhtar i den første semifinalen er de et langt skritt nærmere finalen for tredje året på rad.Foto: AFP / GENYA SAVILOV / NTB Scanpix
2-2: Sevilla-spillerne har vunnet Europa Leaugue to år på rad. Med 2-2 borte mot Sjakhtar i den første semifinalen er de et langt skritt nærmere finalen for tredje året på rad.Foto: AFP / GENYA SAVILOV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjakhtar Donetsk vendte et tidlig baklengsmål til ledelse og så ut til å ligge best an i kampen om finaleplass i europaligaen, men en sterk avslutning ga Sevilla 2-2 torsdag.

Dermed tar de to siste års turneringsvinner med seg to bortemål hjem til Andalucía og har alle kort på hånden før returkampen i semifinalen neste uke.

Det så ut til å bli Sjakhtars dag helt til den danske innbytteren Michael Krohn-Dehli pådro seg en stygg skade etter 70 minutter. Etter at han ble båret ut med sterke smerter i kneet, dominerte Sevilla plutselig og skapte sjanse på sjanse.

Det var dermed fullt fortjent da Kévin Gameiro i det 82. minutt utlignet på straffespark. I minuttene før det hadde belgieren misbrukt flere kjempesjanser.

- Vi er alle bekymret for hvordan det går med Michael, sa Vitolo etter kampen.

- Vi måtte kjempe veldig hardt for uavgjort, mot et godt lag. Vi vet at det ikke blir lett i returkampen, la han til.

Etter utligningen presset Sjakhtar igjen, men uten å få inn et vinnermål. Laget står overfor en svært vanskelig oppgave neste uke.

Vendte Sevilla fikk en kjempestart da Vitolo etter bare fem minutter ble spilt fram av Gameiro og stormet inn i feltet. Han vendte bort Jaroslav Rakitskij og sendte ballen mellom beina på keeper Andrej Pjatov.

Sjakhtar Donetsk er imidlertid ubeseiret i europaligaen siden klubben hoppet over fra mesterligaen etter gruppespillet. Fem seirer og en uavgjort var fasit etter de tre første cuprundene, og vertene jobbet seg inn i kampen på «hjemmebanen» i Lviv, om lag 1000 kilometer fra hjembyen.

Første omgang var akkurat halvspilt da utligningen kom. Rakitskij fikk ballen på egen halvdel og krysset så vidt midtlinja før han sendte i vei et langt og presist framspill. Smarte løp på tvers hadde dratt Sevilla-stopperne for langt fra hverandre, og brasilianske Marlos tok med seg ballen mellom dem og scoret alene med keeper.

Et snaut kvarter senere smalt det igjen. Marlos kom seg til dødlinja på venstresiden og slo et utoverskrudd innlegg som Taras Stepanenko stanget i mål fra kloss hold. Sevilla-forsvaret framsto igjen som heller handlingslammet.

Fæl skade Det var ingen tegn til at Sevilla skulle komme tilbake før Krohn-Dehli ødela seg. Han hadde vært på banen et snaut kvarter, og stått for en av gjestenes svært få sjanser, da kneskålen hans så ut til å slås ut av ledd i en duell. Dansken vred seg i smerter til han ble båret ut.

Plutselig endret kampen karakter, med et offensivt fyrverkeri fra gjestene. Gameiro hadde ballen i nettet i det 75. minutt, men målet ble annullert for offside. Noen minutter senere ble samme mann spilt gjennom, men han skjøt over. Tre minutter senere sendte Vitolo ballen forbi Pjatov og langs linja. Gameiro prøvde å få den i mål, men Rakitskij reddet på streken.

Gameiro skulle lykkes til slutt, da han gjorde 2-2 på straffespark i det 82. minutt. Facundo Ferreyra felte Vitolo i feltet, og Gameiro la på til fem mål og to assist på Sevillas sju europaligakamper.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart