SCORET: Kevin Gameiro satte inn Sevillas første mål mot Liverpool. Foto: Scanpix
SCORET: Kevin Gameiro satte inn Sevillas første mål mot Liverpool. Foto: ScanpixVis mer

Sevilla rystet Liverpool: Snudde 0-1 til 3-1

- De kjører rundt med dem!

• Liverpool-Sevilla 1-3

BASEL/OSLO (Dagbladet): Europa League-finalen mellom Liverpool og Sevilla var forrykende. Med et høyt tempo og to angrepsvillige lag, var underholdningsverdien stor.

Det samme var nerven, dramatikken og spenningen. Både et prestisjefylt trofé og en inngangsbillett til neste års Champions League sto på spill. 35 minutter ut i oppgjøret tok også Liverpool første stikk, etter en glitrende enkeltmannsprestasjon av Daniel Sturridge, men etter sidebytte har Sevilla snudd kampen gjennom én scoring av Kevin Gameiro og to av kaptein Coke.

- Det er en fantastisk triumf for Sevilla. Det er nesten ikke til å tro at de vinner denne turneringen tre år på rad. Etter pause så vi trøkk i gjennvinningsspillet, kontringskraft og masse klasse. Det er fortjent at Sevilla vinner 90 minutter sett under ett, sier Max-ekspert Tor Ole Skullerud.

Sevilla sjokkerte Liverpool-dominansen var stor i kvarteret før pause, etter et kunstmål av Sturridge fra hjørnet av 16-meteren. Derfor var det få som så for seg at Sevilla skulle utligne bare sekunder ut i andre omgang. Etter svakt forsvarsspill av venstre back Alberto Moreno, fikk imidlertid superspissen Gameiro en enkel jobb med å sette inn utligningen.

Det er en underdrivelse å si at oppgjøret var innholdsrikt. Bare 12 minutter gikk det før Liverpool ropte på straffespark, da Roberto Firmino vippet ballen opp i hånda på Sevilla-forsvarer Daniel Carrico. Max-kommentator Fredheim gikk langt i å antyde at rødtrøyene ble snytt for straffespark. Også ved to andre tilfeller i første omgang kunne Liverpool fått straffe.

- Jeg setter et klart spørsmålstegn ved om det ikke skulle vært straffe. Han har armen ut fra kroppen. Det ser ut som han er klar over hva han gjør der, Sevilla-stopperen, sier Fredheim.

Jürgen Klopp ga Sturridge sjansen fra start som spiss, mens Divock Origi og Christian Benteke er på benken. Også ved to tidligere anledninger var trekket nær ved å resultere i scoring.

Først ble en heading reddet nesten på strek av Sevilla etter 11 minutter. Så kom Sevilla-keeper David Soria raskt ut og fikk avverget en ny avslutning fra Sturridge fra kloss hold etter halvspilt første omgang.

Snudde kampen Spanjolene skapte til gjengjeld problemer for Liverpool i motsatt ende av banen. En halv time ut i oppgjøret forsøkte Gameiro seg på et brassespark, men det akrobatiske forsøket gikk like til side for keeper Simon Mignolets høyre stolpe.

Etter Sturridge sitt ledermål handlet imidlertid det aller meste handlet om Liverpool før sidebytte, men etter hvilen endret kampen karakter fullstendig.

SKRUDDE INN 1-0: Sturridge med en kunstscoring i Sveits. Foto: Scanpix
SKRUDDE INN 1-0: Sturridge med en kunstscoring i Sveits. Foto: Scanpix Vis mer