MATCHVINNER: Carlos Bacca ble martchvinner i Warszawa med sin scoring snaue tjue minutter før slutt.
Reuters / Kai Pfaffenbach
MATCHVINNER: Carlos Bacca ble martchvinner i Warszawa med sin scoring snaue tjue minutter før slutt. Reuters / Kai PfaffenbachVis mer

Sevilla sikret Europa League-trofeet for andre år på rad

3-2 i Warszawa.

• Dnipro - Sevilla 2-3

(Dagbladet): I kveld møttes ukrainske Dnipro og spanske Sevilla til finale i Europa League.

Og det ble litt av en finale. Etter at Dnipro fikk en brakstart på kampen og tok ledelsen, slo Sevilla tilbake og snudde kampen på fire minutter.

Men det stoppet ikke der.

Dnipro slo tilbake enda en gang, og først snaue 20 minutter før slutt satte Carlos Bacca scoringen som gjør at trofeet havner i Sevilla. For andre året på rad. Og for fjerde gang siden 2006.


- Det har vært mye hardt arbeid. Hele laget jobbet godt. Vi har hatt vanskeligheter i alle våre kamper. I pausen snakket vi om hvor mye krefter denne turneringer krever av deg. Det handlet om å finne det rette øyeblikket for å avgjøre, sier Sevilla-trener Unai Emery.

- Vi fortjente dette. Nå skal vi feire.

Superstart Dnipro fikk en pangstart på oppgjøret, og tok ledelsen etter bare seks minutter. Det ved lagets toppscorer.

Dnipro kjørte hurtig på en overgang, og ballen ble lagt inn foran mål til en umarkert Nikola Kalinic som enkelt kunne heade ballen i mål.

Alt i alt var det Sevilla som hadde de beste sjansene før pause og styrte kampen - og Dnipro-ledelsen var mot spillets gang. Keeper Denis Boyko vartet opp med flere solide redninger - før han ikke klarte å stå imot lenger. Før en snau halvtime var gått satt den endelig for spanjolene.

Snudde kampen Ballen ble lagt inn i feltet, der den falt tilbake til Grzegorz Krychowiak ved elleve meter, som kunne krangle ballen i nettet.

Da begynte det å gå veien for Sevilla. Bare tre minutter senere satte de i gang et raskt angrep, der Carlos Bacca ble spilt igjennom. Han rundet keeper og gjorde ingen feil: Satte ballen i mål. Vips, så var kampen snudd.

Men selv om Sevilla var klart best, satt ballen i mål for Dnipro i det som etterhvert ble en fartsfylt kamp. Bare et par minutter før halvspilt kamp satte Ruslan Rotan ballen i mål for de blå på et vakkert frispark. 2-2 til pause.

Matchvinner Det startet mer jevnspilt etter hvilen. Begge lag presset godt, men først og fremst vartet Boyko nok en gang opp med noen skikkelige feberredninger.

Men etter 70 minutter satt den - og helt fortjent - for Sevilla. Bacca kunne sette sin andre for dagen da han ble spilt gjennom av Vitolo. Han satte ballen sikkert i mål til 3-2.

Dermed havnet Europa League-trofeet i Sevilla. For andre året på rad, og for fjerde gang i historien. Alle triumfene har kommet de siste ti årene. De er også sikret Champions League-spill neste sesong.