Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sevilla stjal McClarens avskjedsfest

Middlesbrough tapte 0-4 i Uefa-cupfinalen.

MIDDLESBROUGH-SEVILLA 0-4, (Dagbladet.no): Steve McClaren ledet onsdag kveld Middlesbrough for 250. og siste gang som trener. Etter sommeren tar han over det engelske fotballandslaget.

Avskjedskampen var ikke en hvilken som helst kamp - \'boro møtte nemlig Sevilla i finalen i Uefa-cupen. Men det ble ikke noe hyggelig farvel med klubbfotballen for McClaren.

Sevilla best

På forhånd uttalte han at det spanske laget måtte finne seg i å bære favorittstempelet, og han fikk rett i antakelsen:


Sevilla viste seg som det beste laget onsdag kveld.

I det 25. minutt sørget brasilianske Clemente Luis Fabiano for ledelse 0-1 med et flott hodestøt. Ballen gikk via den venstre stanga og i mål.

God avslutning

Bortsett fra dette målet var første omgang preget av stillingskrig. Etter pause forsøkte McClaren å heve sitt mannskap, men dette åpnet samtidig for kontringer for Sevilla. Det skulle etter hvert bli utslagsgivende for denne kampen.

SEVILLA-JUBEL: Spanjolene viste seg for sterke for engelske Middlesbrough. Foto: Marcel Aantonisse/EPA/Scanpix
SEVILLA-JUBEL: Spanjolene viste seg for sterke for engelske Middlesbrough. Foto: Marcel Aantonisse/EPA/Scanpix Vis mer

Riktignok hadde også Middlesbrough sine sjanser, og kanskje ble de snytt for et straffespark. Men det var Sevilla-spillerne som viste seg mest effektive.

For om oppgjøret startet godt for det spanske laget, ble slutten enda bedre. I det 77. minutt satte Enzo Maresca inn en retur etter at keeper Mark Schwarzer måtte slippe et skudd fra tidligere Premier League-spiller Fredie Kanouté.

Kanouté sentral

Seks minutter seinere var Enzo Maresca igjen på farten foran mål. Han skjøt uttagbart til venstre for Schwarzer, og igjen var det Kanouté som sto for regien.

Sånn sett var det kanskje ikke noen overraskelse at det var nettopp han som skulle sette spikeren i kista. Det skjedde i det 88. minutt.

Denne gangen var det Maresca som skjøt først, før Kanouté fulgte opp fra kort hold på returen.

Med Sevillas fjerde mål bidro franskmannen til å stjele avskjedsfesten fra den kommende engelske landslagstreneren.

Sevilla stjal McClarens avskjedsfest
TAP I SISTE KAMP: Steve McClaren klarte ikke å ta Middlesbrough helt til topps i Uefa-cupen. Her sammen med fortvilte \'boro-spillere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling