Sevilla til semifinale tross Zenit-overtak

Hulk med perlescoring.

Den regjerende mesteren Sevilla ble presset hardt av Zenit St. Petersburg i kvartfinalen i europaligaen. Oppgjøret endte 2-2, og spanjolene vant 4-3 sammenlagt.

Sevilla hadde et greit utgangspunkt foran returmøtet i russiske St. Petersburg. I det første møtet i kvartfinalen vant spanjolene 2-1. På bortebane torsdag sørget en drømmestart og effektivitet for avansement etter å ha hatt problemer i store deler av oppgjøret.

Etter kun seks minutter fikk spanjolene straffespark, og Sevillas toppscorer Carlos Bacca sikret et viktig bortemål fra krittmerket.

Klubben holdt ledelsen ut første omgang, og det så lenge vanskelig ut for det russiske laget å komme tilbake. Men Sevilla-målvakt Beto inviterte Zenit inn i kampen igjen.

Den portugisiske burvokteren klønet det til på enkelt skudd etter 48 minutter. Keeperen mistet ballen rett i beina på Salomón Rondón, som satte inn 1-1.

Etter 71 minutter kom Beto igjen i fokus. Hulk utnyttet at portugiseren sto langt ute og klinte til fra 45 meter. Dermed gikk det mot ekstraomganger.

Den russiske serielederen tok fullstendig over etter å ha tatt ledelsen, men plutselig begynte Beto å storspille og var med på å redde Sevillas avansement. Da russerne trykket på, bød muligheten seg på kontring for gjestene.

Plutselig stormet de fremover og kom fire mot fire. Kévin Gameiro fikk til slutt ballen i St. Petersburgs 16-meter, og banket ballen kontant i motsatt hjørne.

Unai Emerys mannskap har fortsatt muligheten til å forsvare triumfen fra forrige sesong om de tar seg hele veien til finalen. Klubben unngikk tap for 13. kamp på rad.

(NTB)