Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sevilla utklasset Molde. Slik utviklet kampen seg

Vi fulgte kampen.

GOD START: Molde har vist gode takter mot Sevilla. Foto: AFP / CRISTINA QUICLER
GOD START: Molde har vist gode takter mot Sevilla. Foto: AFP / CRISTINA QUICLER Vis mer

• Sevilla - Molde 3-0 (Denne saken ble oppdatert fortløpende)

Les mer om kampen og reaksjonene her.

(Dagbladet): Molde spilte sin første 16-delsfinale i Europa League i historien og den femte i norsk klubbfotballs historie. Motstander var tittelforsvarer Sevilla på Estadio Ramón Sánchez Pizjuan.

Sevilla var enorme favoritter, men Molde overrasket spanjolene i åpningsminuttene. Sevilla tok som ventet initiativet i kampen, men Molde viste at de ikke har glemt kontringsferdighetene som sjokkerte Fotball-Europa i høst.

Etter fem minutter kombinerte Fredrik Gulbrandsen og Pape Pate Diouf fint, før Mohamed Elyounoussi fikk muligheten til å avslutte fra bra skuddhold. Moldes toppscorer i turneringen skjøt imidlertid i nettveggen.

Like etterpå holdt Gulbrandsen på å sende Molde i ledelsen da Sevilla-keeper David Soria var på bærtur, men den spanske storklubben slapp med skrekken.

- Det er en eventyrlig sjanse. Molde har virkelig satt en støkk i Sevila i åpningsminuttene, ropte Max-kommentator Kenneth Fredheim.

Ever Banega var svært nær scoring like etter med et farlig skudd, men Molde har skapt mest hittil. Etter halvspilt omgang skapte Molde en ny god sjanse da Gulbrandsen banket til fra distanse. Sevilla-keeper Soria fikk så vidt slått ballen til corner.

- Det Molde gjør nå, er rett og slett kult, mener Fredheim.

Llorrente sendte Sevilla i føringen Sevilla hevet seg etter dette og har skapt mange nesten-sjanser innenfor Moldes 16-meter. Etter 35 minutter viste Sevilla-spissen Fernando Llorente sin klasse.

Den tidligere Juventus-spissen skaffet seg det rommet han trengte og satte iskaldt ballen i motsatt hjørnet. Dermed ledet hjemmelaget 1-0 etter en omgang hvor Molde har imponert.


Sevillas scoring burde imidlertid blitt avblåst, all den tid stjernespissen befant seg i offsideposisjon da pasningen ble sendt.

- Llorrente er i offside. Scoringen burde aldri ha blitt godkjent, konkluderer fotballekspert Bengt Eriksen i Max' studiosending.

Stillingen var 1-0 til pause.

Ny Llorente-scoring Molde fikk en marerittstart på 2. omgang da Llorente doblet Sevillas ledelse etter 48 minutter. Denne gang ble offsiden opphet av Per Egil Flo, og nok en gang var stjernespissen klinisk foran mål.

Solskjærs elever lot seg imidlertid ikke knekke og skapte en ny stor sjanse like etter. Først var Elyounoussi nær nettkjenning, før Diouf var omtrent like nær på returen.

Men Sevilla var i en egen klasse i 16-meterne. Etter 71 minutter banket Kevin Gameiro inn 3-0 mellom beina til Ethan Horvath, som burde ha stoppet skuddet.

Etter dette gikk Molde i oppløsning og Sevilla skapte en rekke enorme målsjanser. Men det ble ikke flere mål. Sevilla slo Molde 3-0.

Saken ble oppdateret fortløpende.