Europa League-finale

Sevilla vant Europa League -igjen

Den spanske klubben vant Europa League for sjuende gang.

Foto: AP Photo / Petr David Josek.
Foto: AP Photo / Petr David Josek. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Sevilla - Roma 1-1 (4-1)

Sevilla vant Europa League-finalen etter straffesparkkonkurranse og sikret seg med det spill i neste års Champions League.

Sevilla-keeper Yassine Bounou ble straffehelt med to redninger, og når lagkameratene gjorde jobben fra ellevemetersmerket var saken biff.

- Sevilla! Selvfølgelig! Ikke bare én, to, tre, fire, fem eller seks, men sju ganger har de vunnet Europa League. Og for Roma er straffekonk bare dritt, kommenterte Viaplays Andreas Toft etter Montiel satte inn den avgjørende straffa.

Spanjolene vant altså Europa League - igjen.

Måten det gjøres på er heller ikke noe nytt. For fjerde gang har Sevilla snudd til Europa League-seier etter å ha ligget under med ett mål.

- Følelsen er fantastisk. Denne gruppa fortjener det. Vi spilte kanskje ikke vår beste kamp, men vi fortjener det, sa Sevilla-spiller Erik Lamela i intervjuet etter kampen.

- Det er helt sykt at det er mulig. Det er helt, helt vilt, sier Petter Veland i Viaplays studio om Sevillas utrolige seiersrekke i Europa League-sammenheng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer